donderdag 24 mei 2018

Daar komen we graag de berg voor af

Er komt rook uit de stofzuiger.

Dat was een kort bericht dat de vrienden stuurden die drie weken in De Klompen verbleven. We antwoordden dat dat niet zo gek was want de 10 kilo zware, oerdegelijke Philips deed ongeveer veertig jaar trouwe dienst bij zus en zwager.

Na het overlijden van zus lieten we het apparaat naar Spanje sturen. En misschien is het dan echt waar: oude bomen moet je niet verplanten.


In ieder geval kochten we gistermiddag, op weg naar het theater in Malaga, een nieuwe Philips. Of die ook weer 40 jaar mee gaat betwijfel ik met al dat plastic.Bij ons zijn de taken wat verdeeld: ik kook met de laatjes open waardoor er van alles invalt. Rick maakt ze weer schoon als het hem te erg wordt en daarbij mist hij de stofzuiger. Dus toen ik zei dat we wellicht in de zwaar betegelde Klompen best zonder stofzuiger konden leven kreeg ik tegengas.
Hij is dus helemaal in zijn nopkes en de laden weer schoon.

De dirigente van het koor zong gisteravond een aantal aria's tijdens een benefietconcert in Theater Cervantes in Malaga en daar gingen we met 11 koorleden naar toe. 
Was natuurlijk hartstikke leuk. Ze zong prachtig en wat een geluid komt er uit zo’n kleine Spaanse jonge vrouw. Ook het Symfonie orkest van Malaga speelde voortreffelijk. Nu zijn we wel cultuurbarbaren maar voor een klassiek concert komen we de berg graag af. 
En dan is het natuurlijk ook weer heel leuk om in de stad te komen. We namen eerst wat tappas en een drankje, slenterden nog wat door straten en over pleinen, zagen de onwaarschijnlijk blauw bloeiende Jacaranda’s, kwamen nog een kennis tegen (we hebben er een stuk of tien in AndalusiĆ« dus hoe groot is de kans dan daarop?) luisterden naar de muziek in het theater en zaten daarna nog een uur of drie zeer relaxed, wederom met een drankje,  te keuvelen in het geroezemoes van de stad. 

We staan op het moment in het teken van zang. De afgelopen weken twee koor repetities per week, ook thuis oefenenen we zoals nooit tevoren, gisteren naar een concert, vandaag de generale repetitie (3 uur), morgen en zaterdag twee concerten.Met groeten Ton


4 opmerkingen:

Margriet zei

Veel succes dit weekend en vooral veel plezier!

Ton zei

Dank Margriet, Je gaat het lezen.

Marthy Berends zei

Wij hebben in Stolwijk nog een oude Hollandia stofzuiger staan, zo'n zwaar ding maar hij blijft het doen. We krijgen nooit meer zo'n goede, zegt Mart, die bestaan niet meer.

Ton zei

Hoi Marthy, Nee, die worden niet meer gemaakt. Eigenlijk schandalig dat we nu ongeveer elke vijf a acht jaar een nieuwe moeten omdat ze ‘af’ zijn. Verzorg je trouwe Hollandia dus maar goed.