dinsdag 13 maart 2018

Als je wat wilt


De wortels van de Vijgenboom stuwen het opgenomen regenwater met grote druk de knoppen in waardoor die openknappen en de bladeren kunnen uitvouwen.


In het mooie late avondlicht is de bladstructuur prachtig te zien.

Soms wil je iets als mens. Bietjes uit eigen tuin bijvoorbeeld of in mijn geval: uit het plukbos.
Dus zaaide ik ongeveer twee weken geleden zaadjes in de tuin. Maar al wat ik zag: geen bietjes.


Dus zaaide ik ze opnieuw maar nu in een bak. Zette die in de stralen van de warme zon, haalde hem ‘s nachts binnen, sproeide de aarde regelmatig nat en bij regen zette ik er een dakje boven. En ja gisteren zag ik de eerste rode steeltjes.
Ja, als je wat wilt, vind je altijd wel een manier.


Ook wij vonden de salaris verhoging van de ING topman best wel wat hoog ook al begrijpen we dat je van 2 miljoen niet al te gekke sprongen kunt maken.
Dus toen we op de NOS nieuwssite lazen dat de bank de verhoging niet doorzette was onze eerste reactie dan ook: ze hebben zeker een andere manier gevonden om de grote baas te spekken.
In ieder geval staat in het NRC ‘het streven ernaar’ is aanwezig. Wellicht op een wat minder opvallende manier.

Nou ja, het zijn net mensen: als je wat wilt.....In ieder geval ging de zon gewoon onder, zong de merel een prachtig lied, is er 20 kubiekehectometer water het stuwmeer ingelopen, hadden we een leuke week en at de gaste lasagne als laatste avondmaal.

Met groeten Ton
 2 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Dat is toch zo lekker, jonge bietjes uit eigen tuin.

Ton zei

Hoi Marthy, Mijn vader had een grote groententuin en daar zijn beslist jonge bietjes uitgekomen. Maar ik ben zijn inspanningen en de smaak van eigen geteelde groenten pas echt gaan waarderen nadat ik zelf een groententuin bij ging houden.