dinsdag 18 april 2017

Zwartkop

Het zat er aan te komen.

Als we op het terras zaten hoorden we vorige week al steeds gefladder door de cipressen. Opeens werd het duidelijk: er werd genesteld. Maar omdat de cipressen heel dicht op terras staan lijken de vogels volgens ons wel een beetje op hun hoede.


Dus heb ik maar een stuk worteldoek in het hek gevlochten zodat de aanstaande vogelouders meer privacy hebben.
Maar om het proces toch een beetje in de gaten te houden kijk ik, als ik er toch langsloop, even stiekum over het randje en ja, er liggen inmiddels vier paaseitjes in het nest.
Omdat ze voordat ze naar het nest vliegen eerst even in de top van een boom zitten en ik ze dan even goed kan bekijken denk ik dat het zwartkoppen zijn.
Die info haal ik dan wel moeite uit het boek: Complete Mediterranean Wildlife. 


In Spanje wordt maar een paasdag gevierd dus werd er gisteren al weer vrolijk gewerkt en nam in de Klompen het gewone leven ook weer een aanvang. Nou, gewoon. We waren uitgenodigd om te komen eten bij een van de zangeressen van het koor. Altijd leuk.

Een van de sinaasappelbomen heeft het heeeeeeel moeilijk. Heeft eigenlijk al vier jaar een doodsstrijd. Hij zit steeds vol met luizen, maakt nauwelijks nieuwe scheuten en de kleur van de bladeren is ziekelijk geel. Tijd voor drastische maatregelen: ik ga hem in een pot zetten om aan te laten sterken.
Eerst een zak met potgrond halen en meteen maar aan de boulevard genoten van een bocadillo ham kaas.

En Malle Pietje was mazzel want zag bij de vuilnis plaats een paar planten liggen. Sanseveria's. Ik mocht ze onder een voorwaarde meenemen: als ze maar buiten werden geplant en het liefst een beetje uit het zicht.
Rick vind ze afschuwelijk en..... hij woont hier ook tenslotte.


In ieder geval is er een soort kwekerij aan het ontstaan.


Een andere klus die nog afgerond moest worden is het bankje in het witte wijn avond terrasje.


Ik heb het gevoegd met hypertufa. Als het goed is zit het nu een stuk comfortabeler en kan er geen/ minder onkruid in groeien.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: