maandag 24 april 2017

Wennen

Tis ook wel eens lekker als het bewolkt is. Of nog leuker: als het gaat regenen.

Waar ben je dankbaar voor, vroeg Rick gisteravond voordat we gingen slapen. 
Voor de leuke Spaanse les, voor het mooie weer maar bovenal dat Macron de meeste stemmen in Frankrijk heeft gekregen.

Het was een klusjesdag. 
Omdat we nog geen ofiicieel adres hebben kunnen we via een elektronische handtekening verkeersboetes ontvangen en betalen.
Lekker belangrijk denk ik dan. Maar als je een boete binnen een bepaalde tijd betaalt mag je de helft van het bedrag er aftrekken maar als je te laat betaalt komt er steeds een extra boete op. En dat laatste willen we natuurlijk niet. 
Gelukkig krijgen we bijna nooit een boete, tenminste in Nederland niet, hier valt dat nog te bezien.

In de tijd dat we hier zijn heb ik de auto al vaker gewassen dan in de voorgaande twaalf jaar. Het is nogal stoffig en zelfs met een flinke regenbui gaat dat stof er echt niet af. Er dient geboend te worden. Na de paar spettertjes regen die zaterdag vielen zag de auto er zo goor uit dat ik vanmiddag maar weer ging  poetsen. En omdat we morgen Nederlands bezoek krijgen deed ik de binnenkant ook maar.
Dat was trouwens beslist nodig na het ophalen van ouwe verdroogde takken, waterslangen, kratjes, planten en wat al niet meer.


De zwarte leiding die links te zien is heb ik van de vuilnis plaats gehaald. Een meter of twintig en die kan ik dan weer gebruiken als overloop tussen de verschillende Swales.

Het zag er de hele dag al uit alsof het zou gaan onweren. En aan het einde van de middag was het zover, inclusief een beetje regen.


Voor de plantenbakken te weinig maar op een bewolkte dag krijgen de planten in ieder geval een beetje rust.


Na het weghalen van alle bloemknoppen toen ik de planten had gekocht, zijn ze flink gaan groeien en staan ze inmiddels vol in bloei.


Ook de peultjes hebben het naar hun zin en hebben de eerste prachtige bloempjes gemaakt.


Na de Aloë arborescens bloeit nu de Aloe vera. De echte Aloë dus, die zo goed voor de huid schijnt te zijn.

In de boomkraamkamer gaat alles naar wens.


Eik


Algarobbo


Ginkgo.
Het bos zit er aan te komen.

Wat nog een beetje moet wennen is dat we hier wonen en geen vakantie hebben. Bijkomend verschijnsel is dat het huis gewoon vuil wordt en ook schoongemaakt dient te worden. Het Nederlandse bezoek was een mooie aanleiding. Alles glimt weer.

Met groeten Ton


1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb weer heerlijk zitten lezen en genieten van je verhalen. Gewoon van die gezellige dagelijkse dingen. Heel gewoon en toch weer heel anders (Spaans) Leuk! Hoop dat je nog lang door gaat met je blog!
Groetjes Carla