dinsdag 25 april 2017

De moord op Cliff R

Onderstaand blog schreef ik in 2011 naar aanleiding van het seksueel misbruik door de Belgische ex bisschop Vangheluwe. Het tweede deel is van vandaag


"Het Christendom ging niet alleen aanvankelijk gepaard met wonderen, maar ook vandaag kan geen enkel redelijk mens er zonder wonder in geloven".
          David Hume 1711- 1776
Dit citaat is alleen maar meer waarheid gaan bevatten. Als ik vandaag in het NRC lees over (gelukkig inmiddels ex bisschop) Vangheluwe krijg ik de rillingen.

"Ik heb helemaal niet de indruk dat ik pedofiel ben. Ik was niet opzoek naar affectie, ik was ook niet op zoek naar een liefdesrelatie, maar dat was in die tijd eigenlijk niet zo abnormaal in een aantal kringen. Dat ging niet ver, dat was een beetje een relatietje, zo, en ik had de indruk dat mijn neef daar helemaal niet tegenop zag".
"Als wij bij de familie kwamen was er niet zoveel slaapgelegenheid, en dan was er altijd een die bij mij sliep. Alle neven hebben in de loop der jaren bij mij geslapen. Dat was ook zo bij deze neef, en dat is op zeker ogenblik met die jongen begonnen, ik zou zeggen als een spelletje".

Zo lust ik er ook nog wel een paar. Eigenlijk ben ik ook geen homo, en een moordenaar geen moordenaar. Het is eigenlijk een spelletje. Eigenlijk ook geen affectie. Het is gewoon pure egoistische geiligheid. En dan zag God zeker dat het goed was, met gedoogsteun van  Benedictus en zijn voorgangers. Maar dat was dan wel alleen voor mensen binnen het instituut want voor minder verlichte mensen waren er andere regels. 

Zie hier een bewijs dat het geloof (religie) inmiddels heel ver is verwijderd geraakt van haar oorspronkelijke spirituele bron. Ik weet wat voor innerlijke strijd mijn moeder heeft doorgemaakt omdat ze volgens de huisarts na 4 zwangerschappen een vijfde wellicht niet zou overleven. Zij vond het haar Christelijke plicht om kinderen te baren en zonder deze intentie zou er van seks moeten worden afgezien. Ze zou anders in zonde leven. Er zijn toch nog drie kinderen gekomen waaronder ik. Maar tijdens de laatste zwangerschap ging het dan ook echt bijna fout. Daarna heeft mijn vader gezegd "Wat heb ik aan acht kinderen zonder moeder. Vanaf dat moment werd de pil geslikt. Maar moeilijk heeft zij het daarmee wel gehad.

Al deze regels zijn tot daaraan toe. Maar dat ze worden verkondigd door een organisatie die zich zelf niet aan de regels houdt is eigenlijk te gek voor woorden. 
Het is een instituut geworden dat de integriteit volledig is kwijtgeraakt. Het is verworden tot holle frasen en dat is wat mensen aan hun nekharen voelen "Hier klopt iets niet". Zou dit ten grondslag liggen aan de leegloop, net als het afkeren van de politiek?

Nu lijkt er, overigens voor het gewone volk nog niet geheel zichtbaar, een frisse nieuwe wind te waaien. De dogma's over homoseksualiteit, pedofilie, seks voor het huwelijk en celibaat lijken voorbij. Tenslotte lijkt dit, zeker gezien recente uitspraken -ook door van Vangheluwe -te gelden voor dienaren in de kerk.
Jammer dat deze sexuele revolutie niet eerder openbaar werd gemaakt dan zouden vele homo's en ongehuwd zwangeren, prostituees etcetera een minder moeilijke tijd gehad hebben gehad en zouden er wellicht minder zelfmoorden en abortussen zijn gepleegd.( is God ook een gruwel)

Zolang er door de bisschop en de kerk niet gezien en ervaren word wat de impact is van dit gedrag, is er ook geen purificatie te verwachten en gaat dit gewoon door. En is het een wonder dat er nog mensen in de kerk komen. 
Je kan de conclusie trekken dat dit gedrag 'niet werkt' en zolang de kerk dit niet inziet kunnen ze ook geen veranderingen doorvoeren zodat het wel weer gaat werken. Daarom spreek ik de wens uit dat iedereen die binnen de kerk een functie bekleed een diepe studie maakt van de boeken van Neale Walsch.

Met groeten Ton


Dinsdag 25 april 2017

Zaterdag stond er in het NRC een interview met de neef van de ex Bisschop. En dat moet ik dan lezen. Alsof ik even moet gruwelen zoals sommigen dat doen door naar een griezelfilm te kijken.

Dat dit interview doorwerkt zal duidelijk zijn voor iemand zoals ik die ook seksueel misbruikt is.
Ook las ik in de krant van de oude dame die haar al even bejaarde man zou hebben doodgestoken.
Een van mijn stokpaardjes is dat Cliff Richards een homo is die niet uit de kast komt.

Deze drie dingen tezamen maakten de droom waaruit ik vannacht schrok.

Ik zag Cliff in een soort van riviertje zitten en dacht: die gaat eraan. Ik greep hem bij zijn strot en het volgende moment zaten we in een soort tent die eigenlijk ook een luchtballon was. De ballon was gemaakt van hetzelfde witte materiaal waar stofzuigerzakken van gemaakt worden.
Cliff bleek sterker of slimmer dan ik en hij probeerde me aan te randen en het enige wat ik kon doen was een van de naden van de ballon los te peuteren om te ontsnappen. Toen ik een stuk had opengemaakt kwam Cliff eraan en ik duwde hem door de spleet naar buiten waarna hij natuurlijk te pletter viel op aarde.

Het duurde nog wel even voordat ik weer kon slapen. En nee, van seksueel misbruik kom je nooit echt af ook al heb ik een mooi leven waar ik meer dan dankbaar voor ben.

Met groeten TonGeen opmerkingen: