zaterdag 29 oktober 2016

Eindelijk

Vrijdag 28 oktober

De afgelopen week waren we droog en heel gelukkig. Vandaag waren we heel nat en gelukkig.

Wat hebben we heerlijk liggen knorren vannacht. De klamboe is wellicht de beste investering die we hebben kunnen doen voor Shikoku. Want wat een muggenellende. 
Je let even niet op en je hebt drie beten te pakken op één plek. Je elleboog b.v. of op de knobbel van je enkel. Zelfs toiletbezoek levert soms een brandende plek op waar je die beslist niet wilt hebben.

Anyway. De weersvoorspelling lijken hier redelijk te kloppen dus keken we niet uit naar vandaag want al een week is aangekondigd dat het zou gaan regenen. We waren dan ook aangenaam verrast dat het vanmorgen droog was. 
Om kwart over zes op pad. Het ontbijt konden we pas na een uurtje wandelen kopen bij de Lawson's. En we nemen dan o.a. een gefrituurd stukje kip. Heerlijk.

Dus eerst nog een tempel bezoeken met een prachtige tuin. 


Daarna door naar de tweede tempel van de dag, daarvoor moesten we wel een stukje klimmen maar kregen we, zeker ik, een beloning in de vorm van de botanische tuin waar we als pelgrims gratis doorheen mochten en we de prachtigste bonzais zagen.


Eenmaal in de tempel kwamen we twee pelgrims tegen die we al eerder een paar keer hadden ontmoet. Altijd leuk om ervaringen te delen.
We kregen daar trouwens thee aangeboden en we hadden toen ook nog wat gesprekjes met Japanse pelgrims. En ja, ineens gingen de sluizen van de hemel open en  zag het wit van het water. 
Iedereen wilde die arme wandelpelgrims helpen met paraplu's, plastic zakken voor om de schoenen en nog maar wat thee om de ergste van de bui voorbij te laten gaan.Het bleef regenen soms hard en soms een miezer maar ik heb een paar keer mijn sokken en de binnenzooltjes van mijn schoenen uitgeknepen om het vervelende soppende gevoel even kwijt te zijn.

Je moet het niet steeds over het eten hebben hoor. Ze zullen wel denken dat we daar de hele dag mee bezig zijn. Gaf Rick gisteren commentaar.
Tja, maar eten is ook best belangrijk. Ten eerste gebruiken we een berg calorieën. Ten tweede is het eten me hier een potje heerlijk en ten derde ziet het er prachtig uit. En vandaag kwam daar ook nog bij dat het heerlijk uitrusten is op een warme droge plek.


Het laatste deel vandaag was een beetje saai, langs een drukke weg waar de auto's vies water lieten opspatten, door industrieachtig gebied met wapperden poncho's om het natte lijf. 
Maar het is goed dat het gaat waaien want dan waait het regengebied over, zei ik. En gelijk had ik want de regen werd steeds minder. Uiteindelijk moesten we nog met een pont over maar toen was het al droog. 

Bij de derde tempel vroegen we of we konden slapen en dat kon. Dus zitten we nu lekker samen in een ruime kamer. De schoenen hebben we drooggedept met een handdoek en staan nu in de wind van de ventilator in de hoop dat ze morgen redelijk droog zijn. 

Met groeten Ton

Wat we vandaag gewenst hebben.

Tempel 30 Zenrakuji

Voor een gezond lang leven

Tempel 31 Chikurinji

Gezondheid, liefde en transformatie voor de wereld

Tempel 32 Zenjibuji

Dat zij beiden hun opleidingen mogen behalen

Tempel 33 Sekkeiji

Voor gezondheid

1 opmerking:

Elly Jührend zei

Mooi verslag weer, maar ojee, zijn het misschien geen muggen? Diana reageerde met: 3 beten op 1 plek zijn bedbugs! Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Jullie hebben toch ook Ingmar zijn verhalen op FB gevolgd?

En dragen jullie geen waterdichte schoenen? wat een ellende lijkt me dat!