maandag 6 juli 2015

Weddenschap verloren maar....

Zou je mij volgende week weer willen helpen? Er komen zeven appartementen vrij en die moeten schoon voordat ik op vakantie ga.
Tuurlijk wil ik dat. Het geeft me een goed gevoel en houdt me van de straat.

Bij de werkbespreking van vanmorgen vroeg ik of er nu een wezenlijk verschil zat tussen mannen en vrouwen als het gaat over het schoon achterlaten van de appartementen.
Mijn idee is namelijk dat mannen netter zijn dan vrouwen.
Nee hoor zei de beheerder: normaal gesproken laten de dames het veel netter achter.

Maar we kunnen een gokje wagen. Er zijn namelijk twee appartementen naast elkaar en in de een hebben twee mannelijke studenten gezeten. In de ander twee vrouwelijke en ze zijn beiden drie maanden verhuurd geweest.

Gokje neem ik aan natuurlijk. De inzet: wie heeft er gelijk?

Blijkt het ene appartement naast ons te zijn en de ander drie deuren verder. Inmiddels voel ik op mijn klompen aan dat ik ga verliezen want hoorde ik vorige week niet een van de buurdames vragen "waar zijn schuursponsjes?"

Bij de mannen waren we drie uur bezig voordat het er weer enigszins aantoonbaar uitzag. De meeste tijd ging vooral in de keuken en het sanitair zitten. Maar veel meer is er eigenlijk ook niet in zo'n appartementje waarvan ik zeg "het is zo klein dat het met een keer niezen schoon is."

Bij de dames waren we in een half uur klaar.

De appartementen zijn heel basic ingericht maar in de maanden dat we hier wonen hebben we gezien dat er onderling veel wordt gesleept met spullen. Er is altijd wel iemand met overbodige spullen en... altijd iemand die nog wel iets kan gebruiken. 

Dus vanmorgen tijdens het schoonmaken stond er in een appartement een mooi  RVS rekje.
Uh, Nico? 
Ja.
Hoort dat rekje bij dit huis of hebben de mannen dat laten staan?
Het is niet van de Potvis maar het staat er al een jaar of twee. Heb je interesse?
Ja, eigenlijk wel.
Nou, dan gebruik je het toch gewoon.


Na een grondige poetsbeurt staat ie helemaal mooi te zijn in ons hokkie en is Rick weer helemaal in zijn nopjes met zijn Malle Pietje


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: