vrijdag 13 juli 2012

Overvloed

"You see, gluts are great, you get to share them"

Gelezen in een foodblog. Ook al geeft de vertaling voor gluts: restjes, bedoeld werd de overvloed uit de groentetuin die ze weggaf.
Met mijn eigen groentetuin doe ik hetzelfde. De schaal is nog wat bescheiden maar toch. Een bloemkool, een broccoli, en drie porties peultjes.

Zaterdag, al wandelend naar Hoorn zag ik tijdens een bermplasstop iets in het gras liggen. Nadat de gulp was dicht geritst raapte ik het op. (na de immer aanwezige uitroep van Rick: "gelukkig is er Unicura" en " je blijft mijn eigen Malle Pietje") Het bleek een soort USBstick achtig dingetje. Ik stopte het in mijn broekzak en liep verder. Zondagavond eerst gekeken of het in een van de poorten van de computer paste. Toen dat niet lukte naar de buurman om te vragen of hij wist wat dat voor kaartje was. "Het is een geheugenkaart voor een wat duurder fototoestel."
Maandag naar de foto winkel om te checken of er iets opstond. Hij bleek leeg en ongeveer 180 Euro waard te zijn. "U kunt hem voor een goede prijs verkopen via Marktplaats."


Maar dingen die ik vind zijn niet van mij dus heb ik hem weggegevenen en daar had ik dan ook aanmerkelijk minder moeite mee dan met de groente.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: