dinsdag 3 april 2012

Uitdaging

Hij lag al even klaar maar......er stond nog niets in.

Vandaag begonnen met het beplanten van de groentetuin.

Met de gewone tuin kan ik niet wachten om met beplanten te beginnen. Meestal begin ik al voordat ik de indeling van de tuin helder voor ogen heb. Dit leidt nogal eens tot overbodig verplanten of, als ik gemakzuchtig ben, dat ik opgezadeld zit met een fout waar ik me jarenlang aan kan storen.

Met de groentetuin had ik schroom om te beginnen. Angst om fouten te maken zal ik het maar noemen.
Gisteren mezelf  een schop gegeven en plantjes gekocht o.a. rodekool, aardbeien, kruiden, rode en zwarte bessen. Die laatste vind ik niet te hachelen maar zijn goed in combinatie met zwarte bes om jam te maken.
De laatste tijd veel gelezen over wisselteelt, voorkoming van aantasting door insecten, goede en slechte plantcombinaties.
Dus staan er slaplantjes tussen de aardbeien en prei naast rode kool. En heb ik een brouwsel gemaakt van knoflook om te gebruiken tegen aantasting van luizen, vooral in de tuinbonen.

En natuurlijk kreeg ik tijdens het planten een aanval van wanhoop: doe ik het wel goed. Rust ontstond pas toen ik bedacht dat ik de siertuin elke paar jaar volledig op de schop wilde nemen omdat ik iets nieuws wilde.
Met een groentetuin begin je elk jaar volledig opnieuw.
Dat is geen twijfelen dat is uitdaging.

Met groenten Ton

Geen opmerkingen: