zaterdag 18 februari 2012

Opgelost

De toegangsweg naar ons huis loopt naadloos over in de oprijlaan. Omdat dit het laagste punt is stroomt al het regenwater van de weg naar ons perceel. In het verleden heeft dit nogal wat schade veroorzaakt dus hebben we een mooie afwateringsput laten maken met daaraan een lange buis. Werkt perfect. Zeker ook omdat ik via deze put nogal eens wat zand en stenen naar beneden laat glijden.
Ook deze week, alleen deed ik iets wat niet goed werkt namelijk twee stenen tegelijkertijd en deze kwamen vast te zitten. Geen prettig idee omdat ik toch nog wel wat winterregens verwacht en ik geen verdere verstopping van de pijp wil.
Nu zat de verstopping op ongeveer 1,5 meter van de put af. Ver genoeg om er niet bij te kunnen. Dus van beneden geprobeerd om met een dikke zwarte pijp van het watersysteem de stenen op te duwen in de hoop dat ze er dan door heen zouden glijden. Niets. Ze zaten muurvast.
Water via de put naar beneden laten lopen en opnieuw geprobeerd de stenen op te duwen. Ik werd zeiknat maar de stenen bleven zitten.
Nu zit er wel een mooi rooster op de put dus grotere stenen, die soms met het water meekomen kunnen er niet doorheen, stelde ik mezelf gerust. Toch liet het me niet helemaal los.
Vanmorgen ging ik het pomphuisje opruimen en zag een lang stuk betonijzer staan. Lang genoeg om bij de stenen te komen. Maar hoe ik ook probeerde ze bleven zitten. "Als ik nou een haakje aan het ijzer maak kan ik de stenen misschien wel omhoog trekken". Maar hoe krijg ik nu een haak aan betonijzer? Klemzetten in het rooster van de put. Werkt geweldig alleen kreeg ik zo'n grote bocht dat het ijzer niet meer in de buis paste. IJzer weer recht gebogen en met een ijzerzaag de staaf 1/3 doorgezaagd en opnieuw gebogen.
Prachtig. Nu de buis in en .. ja hoor heel voorzichtig kreeg ik beweging in een van de stenen en rolde wat anderen al naar beneden. Maar zou ik de steen die ik omhoog probeerde te trekken nu ook kunnen laten gaan? De beslissing werd genomen want die gleed achter het haakje vandaan.
Het putje loopt weer en ik ben helemaal in mijn nopjes met mezelf.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: