maandag 13 februari 2012

Lekker gewerkt

Bloeiende Mimosa en op de achtergrond de met sneeuw bepoederde Maroma
Vorig jaar waren we te vroeg om de Mimosa in bloei te zien maar dit jaar kan ik er helemaal van genieten. Toen we in januari hier waren stond hij al bijna in bloei en heb 12 takken mee naar Nederland genomen voor de dames van Nootzaak.
Ik vind het prachtig om te ervaren dat je sneeuw op de berg ziet en de bloesem in de tuin ruikt. Twee dingen die nauwelijks bij elkaar te bedenken zijn.



Vandaag het werk aan de bancal afgemaakt. Vijf lagen stenen heb  ik op de bestaande muur gezet en de aarde bovenop aangevuld. Nu kon ik eindelijk beginnen met planten



De mandarijn staat inmiddels in de grond. Dat was flink werken want ik zat na 25 centimeter op de rots. Gelukkig is die niet van graniet dus kon ik overal haarworteltjes in de scheuren zien zitten. Het zal wel goed komen met die boom zeker met de extra compost en mest.
Het minder leuke werk vandaag was het aansluiten van de planten op het irrigatie systeem. Toch werd het uiteindelijk heel leuk omdat ik een manier had bedacht om kosten te sparen en dat zorgde ervoor dat ik heel relaxed twee uur heb zitten prutsen met pijpen en slangetjes.
Morgen staat er een nieuwe stapelmuur op de agenda.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: