woensdag 16 oktober 2024

Twee flessen en twee sokken

Gisteravond ging de zon prachtig onder. Mahaarrrrrrr….geen komeet te zien op deze redelijk heldere avond.


En zo kwam ze vanmorgen ook weer op. Maar ze was slechts een half uurtje in het zicht. Niet erg want de andere kant van deze medaille was de acht mm regen die vannacht viel. En daar kwam nog twee mm bij vanochtend.


Heerlijk knoeien met de slangen om het toestromende water zo goed mogelijk te verdelen.


Tegen elf uur werd het droog. Tijd om de slangen op te ruimen ook al komt er vannacht opnieuw regen. Ik doe dat omdat de buren hebben geklaagd vanwege de rommelige aanblik. En dat begrijpen we. 
We hadden laatst gevraagd of ik niet een wat nettere en permanente opvang mocht maken op de weg. Dat mocht in eerste instantie, maar werd later toch terugggedraaid.
We gaan nu in november, als ze hier zijn, opnieuw overleggen.


Wat heerlijk toch die glinsterende druppels aan de dennennaalden. En alles ruikt zo lekker.



Wat later ontstonden er mistsluiers in het dal. Ook mooi.

Ik had het beloofd: als er afgelopen nacht opnieuw regen zou vallen zou ik opnieuw pannenkoeken bakken. Ze waren heerlijk.

Natuurlijk controleer ik dan op verschillende plekken in de tuin hoe het water de grond is ingezakt. Dat is trouwens heel verschillend. Op plaatsen waar de grond afloopt is het beduidend minder nat dan op plekken waar de aarde vlak ligt. Begrijpelijk. Dus wipte ik met een tuinvork op de aflopende gedeeltes de aarde wat op om het water makkelijker te laten inzakken.


Een paar dagen geleden zei Rick dat er twee waterflessen achter het hek van de Spaanse buren lagen. En dat klopte. Maar waar komen die dan ineens vandaan? Het is een doodlopende weg waar we aan wonen en daarbij zien we eigenlijk nooit andere mensen hier. 
Vanmorgen liep ik naar het hek om die flessen op te ruimen zie ik dat er ook een paar sokken ligt. Dat maakt het er niet duidelijker op. Heeft daar dan een zwerver geslapen? Maar als het iemand zonder vaste slaapplek is mag ik aannemen dat die persoon niet achteloos met zijn sokken omgaat.
Raar. Wat gebeurt er toch allemaal rond het huis?


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Y. Schoutsen zei

Mysterieus...

Anoniem zei

Hallo Ton, eerder dit jaar schreef ik jou dat ik bij de afvalbakken een berg euforbia's aantrof die net gesnoeid waren. Update: die ik mee naar Nederland nam hebben allemaal het loodje gelegd maar hier in Spanje hebben ze het op 2 na allemaal gered. Daarnaast een yucca die echt op sterven na dood was (alleen nog maar een stam) netjes opgepot en zowaar; een lootje! Mijn agave atenuata's (ooit door jouw blog mee kennis gemaakt) slaan allemaal goed aan. Ik moet veel in potten doen, ik zit op rotsgrond met een heel dun laagje grond, dus het blijft een uitdaging. Ik ga nog steeds langs alle afvalbakken, heb nu een elektrisch stepje dus mijn zoekgebied is nu groter. Fijne dag! Groeten, Elisa

Charlie zei

Zeker mysterieus! Misschien ligt er morgen weer wat anders?

Ton zei

Hoi Elisa, Leuk om een update te ontvangen. Euphorbia’s zijn wel gevoelig voor te veel vocht en dat is in Spanje net iets minder voorradig dan in Nederland. Fijn dat je stekken in Spanje goed zijn aangeslagen. Wel jammer dat je veel in potten moet doen. Ik kocht een paar jaar geleden een tweedehands drilhamer en maak daarmee op echt harde stukken soms toch een plantgat. En soms doen sterke planten het daar goed. Bijvoorbeeld de wilde olijf en agave. Fijn dat je zoekgebied groter is geworden vanwege de step. Met groetenTon