woensdag 9 oktober 2024

Och arme, hij zal hoofdpijn hebben

Het gebeurde wel eerder en zelfs met erger gevolgen.


Dit vogeltje vloog keihard tegen het raam. Nu las ik ooit dat vogels juist tegen heel schone ramen vliegen omdat ze denken dat daar niets is en dus kunnen door vliegen. Een reden voor mij om niet strikt elke week de ramen te zemen. Een of twee keer jaar is voldoende. Anyway: het raam was dus niet smerig genoeg. Na de klap viel het zwartkopje in de tuin en bleef ongeveer tien minuten in shock stokstijf zitten. Daarna schudde hij of zij eerst de veren wat op en wat later werd er met de vleugels geklapt. Gelukkig leek alles in orde en hipte het beestje tussen de struiken weg.
Eind goed al goed.

Het is een week met uitjes. 
Maandag koor, dinsdag toneelclub, woensdag gardenclub en morgen hebben we de eerste repetitie met de Nederlanders in het koor. We gaan dan twee Nederlandstalige nummers instuderen. De Zee van Toon Hermans en Pastorale van Shaffy en List.
Heel leuk is dat echt alle Nederlanders mee doen en ook de enige Vlaming die het koor rijk is.

Vandaag de gardenclub. Het was de jaarlijkse verkoop van plantjes en ‘overbodige’ tuingerelateerde tuinspullen. De opbrengst is voor drank tijdens het Kerstdiner en de zomeravond bijeenkomst. Het is en blijft een Britse club tenslotte.

Plantjes verkoop. Ik houd ervan want er staan altijd wel een paar bijzondere soorten tussen.
Trouwens: ik had zelf ook mijn best gedaan. Tien planten bracht ik mee. Onder andere een paar zaailingen van de Aloës en de inmiddels al behoorlijk grote Papyrusplanten..
Alles verkocht op een na.


Het plantje naast het krat nam ik onverkocht weer mee naar huis samen met drie soorten vetplanten die ik dan weer zelf had gekocht.
Heel duidelijk was dit jaar de verschuiving naar catussen en vetplanten.

Nu is de Gardenclub vooral voor het sociale contact en ook ik klets dan met iedereen. Eigenlijk moet ik zeggen: ik bemoei me er mee. Zeker als ik hoorde dat iemand geïnteresseerd was in een van mijn planten. Ik kon dan wat vertellen over de groeicondities. En dat leverde dan weer van alles op want eigenlijk had ik tekort Aloes en Papyrusplanten meegenomen. Dus wordt er aankomende maandag nog een kleine plantenruil gedaan van een Aloe met een orchidee en er komt nog een ruil met een Papyrus en een Oldmansbeardcactus.

Het echtpaar waarvoor ik in augustus een rodepalmkever val maakte kwam direct op mij af om me nogmaals te bedanken. 12 Kevers hadden ze al gevangen en ze hadden inmiddels twee bevriende stellen die ook vallen hadden aangeschaft.

Tussendoor leven we in hoop, ook al gaat Orkaan Kirk duidelijk aan ons voorbij. We richten ons nu op Storm Berenice die vanuit de golf van Cadiz onze kant op komt. Ze gaat veel neerslag meenemen volgens de voorspellingen, zelfs met regen aan de costa del Sol. Verontrustend was de laatste zin van de voorspellingen: het hang wel af van hoe ver de storm over land trekt. 
Oei. 

Toch maar weer aan de slag met de waterwerken. Ik nam vorig jaar deze grote bak mee naar huis om als verdeelpunt te dienen. Twee dikke slangen voeren het water van de weg aan en meerdere dunnere slangen leiden het water dan naar verschillende delen de tuin in.


Hier maak ik gaten in de bak waar de slangen in passen. Bijna klaar. Morgen nog een gat te doen en dan de boel klaarzetten.
Laat de regen maar komen.

Rick begon al weer over pannenkoeken die we traditioneel eten als het regent.


Met groeten Ton

1 opmerking:

miekequilt zei

Laten we dan maar hopen dat je werk beloond wordt met lekker veel regen.