zaterdag 26 oktober 2024

Op gepaste wijze

Het is weer gevierd.


De kamer werd gisteravond al versierd en dit is het resultaat op dé dag.
Oeps, zesenzestig. Dat was toen ik twintig was een jaartal waarvan ik dacht dat je dan al met een been in het graf stond. En nu? Het voelt helemaal niet als oud ook al heeft het lijf soms wat andere ideeën daarover.

Anyway. Het was koud vanmorgen. En vannacht had het ook wat geregend. Vijf mm dus dat was eigenlijk al het eerste kado.


Wel was het helder en zonnig weer.
Zouden we je verjaardag buiten kunnen vieren, wilde Rick weten, wetende dat ik schuwe hekel aan wind heb.
Nou, als het niet iets minder gaat stormen, ga ik voor binnen, maar dat zou de eerste keer zijn denk ik zolang we in Spanje wonen.

Gelukkig  bleef de zon lekker schijnen en konden we met de gasten heerlijk in de luwte van De Klompen zitten.


Met een hapje een drankje en leuke mensen heb je sowieso een genoeglijke middag.


Het kado hoekje. Vanmorgen, nog voordat het licht was, werden de eersten me al aangereikt onder het zingen van Lang zal hij leven. Een fles wijn van de dame van het koor en een gedicht van Rick met een tegoedbon voor tien toneellessen. Ach dan kan de dag al niet meer stuk.
Later op de dag kreeg ik nog een paar tuinplanten, een appeltaart en een fles wijn, solarlampjes voor buiten, een tuinplantenboek, een Jakobsschelp, een hydrometer en een clip voor mijn pet. 
Daarnaast nog een berg felicitaties en telefoontjes. Daar was nog wel een klein probleempje mee want mijn telefoon was leeg en erger: de oplader lag nog in de B&B dus was ik wat onthand. De eigenaren van de B&B namen de oplader vanmiddag mee en inmiddels is ie opgeladen. Gelukkig wisten intimi me via Rick’s nummer te bereiken.

De komende dagen blijft het koud en er kan zelfs weer regen vallen. Zou dan de haard al in oktober gebrand moeten gaan worden?


Met groeten Ton

3 opmerkingen:

miekequilt zei

Van harte gefeliciteerd. Mooie leeftijd, geniet ervan! Ik vind die clip voor je pet een leuk kado. Ga ik voor mijn man maken.

Thérèse zei

Van harte proficiat!

Anoniem zei

Van harte proficiat, mooie, leuke geschenken dat je gekregen hebt. Geniet er van. Groetjes, Bernadette