vrijdag 19 juli 2024

De glimmers zijn weer binnen

Rick verliet het pand rond half vier. 
De wandeldames ongeveer een half uur later. 
En ik? 
Ik besloot gisteravond om een half uur later te starten dan de eerste dagen en stond pas rond kwart over vijf naast mijn bedje. 30 Kilometer is bijna een rondje met de hond. Dus waarom haasten?


Ik wandelde ‘alleen’ en had twee leuke gesprekken en wat neuzelarijtjes. De tijd vloog om. Zeker in deze mooie groene omgeving.


Hier word ik blij van. Ik ben nu eenmaal meer van bomen dan van beton. Ondanks al de wandelaars kon ik toch best wat vogelgefluit horen.


Gister schreef ik dat ik jammer vond om niet over de pontonbrug van Cuijk te gaan. Rick stuurde deze foto: wat een rust. Jaloersmakend.

In Malden kwamen Rick en Damian weer op de hoofdroute uit. Ik zat daar al een half uur aan de weg te wachten in een comfortabele stoel voordat de mannen aankwamen. Dat wachten werd veraangenaamd met een kop soep en een bakje yoghurt dat ik kreeg van de aardige dame die de stoelen daar had neergezet.

Hoe leuk en lekker kan het worden?


Gezamenlijk verder de laatste 11 kilometer naar Nijmegen. Hier zijn we op het punt waar de Via Gladiola begint.
De verwachte hitte bleef uit vanwege sluierbewolking waardoor er wel een opgeluchte stemming heerste.


Nog een kilometer en de gekte loopt op.


Op de tribune staan de notabelen die wandelaars begroeten en een hand geven. Als je dat wilt tenminste en eigenlijk vond ik dat best bijzonder.


De finish.


En nog blijer met het eremetaal.

Het was een buitengewone vierdaagse. Sowieso vanwege Rick’s beslissing om de langste afstand te lopen. Daardoor liep ik alleen en dat beviel me bijzonder goed. Eigenlijk zou dit mijn laatste vierdaagse zijn maar omdat ik zo prettig heb gelopen, ondanks dat er vandaag toch een flinke blaar op de grote teen ontstond en mijn immer plagende kleine teen ook weer eens zijn best om het plezier te vergallen.
Maar ook vanwege de verrassing van de vriendin die ineens in Wijchen langs de weg stond. Of eigenlijk ineens opdook bij de vrienden die een heerlijk ontbijt verzorgden.
Beslist ook leuk is de nieuwe wandelmaat van Rick. We liepen elke dag gezamenlijk de laatste tien tot vijftien kilometer. Want natuurlijk wil ik wel weten wat voor man het is. En ….hij is goedgekeurd. De afspraak staat dat zij volgend jaar weer samen lopen. 
En ik kom terug op mijn woord: ondanks de blaren loop ik volgend jaar toch gewoon weer mee. Het is té leuk om op te geven.


Dank voor de reacties. Ze worden zeer gewaardeerd.


Met groeten Ton

15 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Gefeliciteerd! Leuke verhalen en foto's, zo kunnen wij ook van de sfeer meegenieten! Dank je wel Ton!

Anoniem zei

Gefeliciteerd mannen. Ik geniet steeds van je verhalen, Ton. Nu lekker ontspannen. Liefs uit Alkmaar, nicht Joke.

Marthy zei

Jullie zijn kanjers! Respect hoor, het zijn toch afstanden. Onze dochter was met een vriendin ook gaan kijken en ze hebben uren langs de route gestaan. Heerlijke sfeer daar vond ze.

An uit de zaanstreek zei

Gefeliciteerd mannen, weer een hele prestatie! Dank voor je verslagen, heb weer lekker meegelopen met jullie! Fijne zomer !

miekequilt zei

Gefeliciteerd met jullie medailles. Het was leuk om jullie te volgen.

Petra zei

Fantastisch gedaan hoor echt mijn complimenten en jammer dat je op de laatste dag toch weer een blaar opliep. Maar als ik je goed begrijp weegt dat niet op tegen het plezier wat je toch weer heb mogen beleven aan deze vierdaagse. Echt toppers zijn jullie. Groetjes Petra

Emie zei

Geweldig mannen, gefeliciteerd met deze prestatie! En ja die sfeer is onbetaalbaar en dat stralen je foto's ook uit.

Anoniem zei

Proficiat, Hartstikke goed gedaan. En wat hebben jullie genoten. Wij zijn net terug uit Nijmegen, ik heb jullie niet kunnen ontdekken helaas. Wat een bijzondere en leuke sfeer was het weer, maar oeh, wat warm en benauwd. Daarom extra respect voor alle deelnemers! Chapeau! Groeten, Elisa

Damian zei

Beste Rick en Ton, zoals filosoof Voltaire zegt toeval bestaat niet. Wat toevalig dat ik Rick na 30km op de eerste dag van de Vierdaagse tegenkwam. Komt het door mijn diepe zucht? We twee alleen lopende mannen van 50 km en onze partners die 40km en 30km gingen lopen. Een gevolg van een oorzaak die wij niet zien. Het klonk meteen goed om rest de wandeldagen samen te lopen. De volgende dagen weer samen afgesproken bij de start waar ik twee keer te laat kwam... Gelukkig Rick wachtte op mij bij de pompstation. Na de ontmoeting met Ton kwam ik tot de conclusie dat het twee aardige mannen zijn. Wij hebben samen lekker gekletst en gaf wat afleiding. Voor mij was het de eerste keer om de Vierdaagse te lopen. Ik genot van de prachtige omgeving, het sfeer langs het parcours, gastvrijheid van de mensen en natuurlijk gezelschap van mijn wandelmaatje! Samen koffie en thee drinken, hapje eten en lekker door lopen.Vandaag was de laatste dag, het feest is voorbij. Wel verdiende medaille, gladiolen , maar vooral mooie , onvergetelijke herinneringen. Ik heb het Vierdaagse virus gepakt!
Leuk jullie ontmoeten te hebben! Tot volgend jaar!

Jan uit Perth zei

Fijn om te lezen dat je volgend jaar gewoon mee blijft doen, Ton! Ook fijn voor Rick. En groetjes van iemand die op de laatste dag van de Vierdaagse in Nijmegen geboren is ;-)!

Y. Schoutsen zei

Wat een bijzondere vierdaagse! Allebei van harte gefeliciteerd met jullie prestaties (ook 30 km, wat beslist geen rondje met de hond is Ton). Dat het relatief goed ging met je voeten is een zegen.

Lot zei

Je reis en wandelverslagen zijn toch altijd het leukste om te lezen en de foto's geven echt weer wat jullie meemaken.
Ook daarom ben ik zo blij met de vele blogs die ik volg, jullie maken dingen mee en komen op plekken waar ik nooit zal komen en zo kan ik het wel een klein beetj mee genieten.
Dank je wel.

Anoniem zei

Ja, jullie hebben het weer gehaald!! Chapeau! Kon ook bijna niet anders met al die km’s in de benen … en toch … ga het maar eens doen. Ik ben natuurlijk grootgekomen met de 4-daagse, al 65 jaar elk jaar een bijzonder feestje waar ik ook nog steeds van geniet.
Proficiat met jullie medailles 🥇 kom goed thuis vandaag en hou de euforie nog even vast! Hasta la vista!! Groetjes uit Wijchen

Charlie zei

Jongens jullie hebben het wederom gehaald, proficiat en bedankt voor de leuke verslagen en enthousiasme. Ga het er de komende dagen maar een beetje van nemen, zeker met de voorspelde hitte?

Thérèse zei

Hebben jullie weer goed gedaan.