woensdag 10 april 2024

Caminho Portuges, dag dertien

Van Ãgueda naar Albergaria a Nova, 24 km, 27736 stappen.

Het wordt leuker en leuker met de groep van pelgrims die we steeds ontmoeten. Leuke gesprekken en er wordt inmiddels van alles gedeeld en uitgewisseld.
De Italianen, Australiers en Argentijnse dames kennen we het langst maar er zijn nu ook een Brit, een Oekraiense en een Duitser waar we goed contact mee hebben.

Na ons vertrek kwamen we er achter dat Rick’s telefoon nog op het bed lag. Goed, dat was met vijf minuten weer geregeld.

Het eerste stuk was langs een drukke weg dus dat ben ik alweer vergeten. Nou behalve de heerlijke koffie met pastel.


Later liepen we door dorpjes waar van alles te zien was. Voor mij zijn dat vooral planten in tuinen en balkons. 
Wat me de afgelopen dagen aan verandering opviel is dat de grondsoort is veranderd. Van basisch naar zuur. Zodoende staan er Camelia’s, Azalea’s, Rhododendrons etc.


En een doorkijkje in een doorsnee dorpje.


Een kijkje het dal in.


Daar zagen we deze man die zijn tuintje onderhield.


Hier zijn we in het dal en gaan over de Romeinse brug.


Er was een sluis in de rivier en daarom dit meertje.


Na de sluis.

We moesten nog een stukje langs een drukke weg en gingen over een hoge brug die dan weer boven een dorpje hing.


Na de brug was er een omleiding vanwege wegwerkzaamheden 


Maar voor we aan dat stuk begonnen eerst een tweede koffie met pastel.


We liepen op een pittoresk weggetje. Jammer dat het de omleidingsroute was van de drukke weg. In een kilometer dat we op de weg liepen zagen we ongeveer duizend, nou met wat overdrijving dan hè, auto’s.


Kijk, ik was al blij met een bloem in mijn cactus.


Het allerlaatste stuk ging weer in alle rust door de Eucalyptusbossen.

Om een uur in de herberg, inchecken en douchen. De was hebben we uitbesteed voor 5 euro. Daarna met de Australiers eten.

Het begon wat rommelig met de bediening zodat we onze bedenkingen hadden over wat we voorgeschoteld zouden krijgen. Nou, de bedenkingen werden niet bewaarheid: het was heerlijk. Heerlijke pompoen soep, salade, en speklapjes met patat en rijst. Als nagerecht kaas met membrillo. Membrillo is gemaakt van kweepeer. Een heerlijke combinatie. Daarna kregen we ook nog een glaasje Port. Dus wederom zat ik aan de drank. En ook nog eens extra omdat ik Rick’s glas kreeg.

Op de terugweg was er een dame in de tuin aan het werk. We groetten haar en gaven een compliment voor de tuin. Meteen is er dan een leuk contact waarin ze vertelde dat ze het fijn vond om weer eens Engels te spreken omdat ze jarenlang in Amerika heeft gewoond. Vervolgens kregen we een hele zak met sinaasappels mee. 
Hoe leuk kan het zijn?

Met groeten Ton 

4 opmerkingen:

Jan uit Perth zei

Wederom prachtige foto's..., da's steeds (mee-)genieten. Dankjewel!

Anoniem zei

Ja, wat geweldig al die ontmoetingen. Zo simpel kan het leven ook zijn. En dat in combinatie met al die pastelletjes … heerlijk! Ga zo door, jullie gaan goed.
Over 3 nachtjes gaan wij vertrekken … heel veel zin in na de afgelopen maanden.
Fijn dat de telefoon van Rick weer mee is, ik app vrijdag even over de stand van zaken ! Fijne dag mannen ! Lieve groeten uit Wijchen!

Charlie zei

Wat een mooi licht op jullie foto’s . Die Romeinse bruggen vind ik altijd zo mooi. En ik besefte dat er nooit auto’s zijn te zien op de foto’s , hoe heerlijk is dat! Dus die van de omleiding vielen meteen op. En al die internationale contacten onderweg fantastisch toch. Charlie

Petra zei

Mooi, mooi, mooi weer lekker meegewandeld. Gezellig dat jullie steeds dezelfde mensen op/onder weg weer tegen komen. Waar komen de mensen uit Australië vandaan? Wij hebben op dit moment mensen over uit Australië en deze komen uit Gippsland. Gister een hele mooie dag met ze gehad wij zijn met ze naar Friesland geweest naar Workum, toen naar Hinderlopen tussen Workum en Hinderlopen staat een boerderij die op zijn kop staat dus dak in de grond heel leuk om te zien. Daarna zijn we naar Stavoren geweest natuurlijk het vrouwtje van Stavoren gezien en toen heb we nog naar Sloten geweest mooi weer schitterende dag gehad. De Afsluitdijk is natuurlijk ook een heel interessant bouwwerk, voor ons heel gewoon maar voor hun heel interessant. En zo hebben we ook 4 van de fonteinen die gebouwd zijn in elke stad/plaats langs de Elfstedentocht echt leuke dingen om laten zien. Weer erg genoten van je verslag, wederom veel wandel plezier gewenst groetjes Petra