maandag 23 oktober 2023

Dotje

Om het waterdepot op zijn plaats te krijgen sneuvelde er wel een stukje border. Een lastig stukje. Donker en met grote struiken die de aarde hebben ingenomen met hun wortels.

Daar kunnen alleen maar zeer sterke planten staan die niet kieskeurig zijn qua groei-eisen.


Dat zijn Aspisdistra’s. Ik hakte een grote kluit in vier delen en zette die in het vak samen met een Monstera. Die laatste houdt ook wel van een beetje schaduw. 


Een ander klusje. Het paard staat nu bovenop de afgezaagde pijnboom. 

Dat was dus een wel bestede dag en toen mocht het leukste nog komen.


De fik in de kachel. 22 Oktober. Best vroeg want vorig jaar stookte ik voor het eerst op 18 november. Met de weeromslag zijn de temperaturen flink gedaald, gelukkig gaat het samen op met regen. Na de 26 mm van vrijdagavond viel er zondag nacht nog eens 6 mm en vanmorgen drizzelde er ook nog eens 2 de regenmeter in. Al met al stroomde er ook een lekkere berg water het perceel op via de slangen.

De nieuwe wandelsokken hebben een klein probleempje: de L en R op de sokken zijn voor mij bijna niet te zien. 


Met mijn lievelingskleur oranje borduurde ik eerst een mooie L maar dat duurde me te lang dus de R werd gewoon een oranje dotje.


Werk net zo goed.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Marthy zei

Krijg je geen problemen met die sokken Ton? Er zit immers een naad bovenop de sok.

Ton zei

Hoi Marthy, Er zit wel een naadje maar die is niet verdikt. Ik had al twee paar van deze sokken en ze zijn goed. Met groetenTon

Emie zei

Als je op de linker sok een L ziet, hoeft er op de andere sok toch geen teken? Dat is automatisch de rechter.

Ton zei

Hoi Emie, Maar zelfs aan mijn gemakzucht zit een grens. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Slim opgelost die sokken! Ik heb zo onze sprei gemarkeerd, de lange kant heeft een rood dotje aan onder- en bovenkant, zo kan ik het in een keer goed op het bed leggen want op een of andere manier ging dat altijd mis. Lijkt niks, maar dat gezeul met een zware sprei was vervelend.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, We komen tot dezelfde oplossingen. Ook bij ons staan zwarte stippen aan de onderkant en bovenkant van het donzendekbed. Daarvoor moest ik altijd de vierkantjes tellen om te weten hoe hij in de hoes moest. Met groetenTon