woensdag 4 oktober 2023

Depot

Gisteren kwam de loodgieter om het depot aan te sluiten.
We hadden toch besloten om het te laten doen. Je wilt niet dat de aansluitingen lekken om dan later al het water weg te laten lopen om dat lekken te verhelpen.

Het was niet onze onvolprezen Eduardo maar zijn rechterhand Salvador. Het was met een uurtje klaar maar ik had wel alles voorbereid. 


Spullen uitpakken.


Klein werkplekje. Maar alle spinnen en webben waren weggepoetst, het vloertje geveegd en ik had een gaatje gehakt om de slang doorheen te leiden.


Rick mocht de kraan openen. Meteen liep de helft van het water uit het oude depot het nieuwe in. Dat ging lekker snel maar het depot is nog steeds niet helemaal vol.


We kregen ook de nieuwe voorraad hout. Wij zijn klaar voor de winter.


En de winter gaat ook hier aankomen. Ik sliep de afgelopen nacht voor het eerst onder een dun fleecedekentje. Vanmorgen was het bewolkt. Wat mij opviel is die wonderlijke oranje kleur aan de horizon.


Vandaag besteedde ik aan het wegwerken van de slang en het aanhelen van de muurtjes. 
Ik ben nog niet klaar en…… niet helemaal tevreden met het gestapelde. Maar het zijn zo ongeveer de laatste stenen waar ik mee moest werken.

Morgen verder.


Met groeten Ton 


6 opmerkingen:

miekequilt zei

Een blog vol klussen, grote en kleine. Kwam er nog wat regen uit die wolken?

Ton zei

Hoi Mieke, Altijd wat te doen. Die wolken dreven droog over. Toch wordt er steeds regen voorspeld maar die voorspellingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Het blijft hier ook nog steeds mooi weer, weinig neerslag. We moeten iedere avond de potten met planten en bomen op ons terras nog met de tuinslang watergeven. En de kachel is hier ook nog niet aangegaan, het blijft steeds net boven de 19,5 graad in huis, ook 's avonds. Lekker voordelig! De zonnepanelen doen ook nog steeds hun werk.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Jullie hebben het goed geregeld. So far so good. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Leuk die stoel tussen de houtopslag

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank. Is voor stevigheid en een glimlach. Met groetenTon