woensdag 18 oktober 2023

Adictos

De gaste kreeg nog een mooie zonsondergang maandagavond.


Na nog een relaxte ochtend, die trouwens begon met bewolking en wat regen, brachten we haar gistermiddag naar het vliegveld. Zo’n week met een gast vliegt om. Een beetje wandelen, terrasjes pikken, op restaurant gaan, ijs snoepen en kletsen. Heerlijk.

Na de drop-off reden wij naar de Decathlon voor een rugzak


en een pet met brede klep.



We zijn bijna klaar voor de camino Mozarabe en de camino Portugues die we in maart/ april willen gaan lopen.


Nog niet helemaal. Daarom zaten we nog een uurtje te verpozen aan het strand van Malaga. Wachten tot het kantoor van de Vrienden van Sint Jacob openging.


Hier haalden we ons pelgrimspaspoort.


Eerst een formulier invullen dat daarna nauwkeurig werd overgenomen in het grote boek waar alle pelgrims in staan vermeld die vanaf Malaga vertrekken.
En dan is het natuurlijk fijn als je wat Spaans spreekt en wij wat konden opscheppen over onze eerdere camino’s.
Adicto’s, hoorden we een van de mannen zeggen.
Tja, gelukkig wel een onschadelijke.



Na een donatie die voor het onderhoud en bewegwijzering wordt gebruikt kregen we het paspoort. Onze eerste ‘echt’ Spaanse. Alle eerdere verkregen we via het Nederlands genootschap van Sint Jacobus.

Tegelijkertijd zijn gistermiddag twee vrienden vertrokken richting Portugal voor een stuk camino van Porto naar Santiago. Ik gaf ze een Jacobsschelpje mee. Dat peuterde ik ooit, 28 jaar geleden, uit een stroomgeul in de Toscane.
Ik vond het best bijzonder om zo hoog boven zeeniveau schelpen aan te treffen en toen ik terug bij het hotel kwam en mijn schat liet zien aan een van de gasten kreeg ik een terechtwijzing. 
Dat zijn geen schelpen jonge man. Dat zijn fossielen.
Oh.

Drie had ik er en kom dacht ik: geef er een mee aan de vrienden dan nemen Rick en ik de andere twee mee. Ik houd wel van om met wat oud spul en symboliek op pad te gaan.

Dus haalde ik de boormachine te voorschijn om minigaatjes in de schelpen te boren. Dat ging dus faliekant mis. De eerste schelp brak waardoor ik wat schrok en mijn voet verzette. Bovenop schelp twee. 

Anyway.


Vanmorgen hoorden we regen. Slechts een teleurstellend minuutje maar de zon die door de mist en bewolking scheen maakte het helemaal goed.


En ik word altijd vrolijk van parels.



Na weken van voorspelde regen die dan altijd is verdwenen op de dag dat ze zou vallen staat er eindelijk dan voor morgen nog steeds 30 mm in de verwachting.
De slangen liggen klaar.


Met groeten Ton 

6 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Er zijn inderdaad ergere verslavingen! Wat jammer van de fossielen, maar wel een leuk en lief idee. Het strand van Malaga ben ik ook wel eens geweest, toen ik de foto zag kwamen er mooie herinneringen boven van een kerstmis in 2018. Heerlijk om zo mee te mogen kijken naar jullie leven in het mooie Spanje!

Marthy zei

Flinke wandelplannen Ton, heerlijk. Wij hebben in 2018 de Camino Portuguese gelopen vanaf Porto en hopen de Podiensis ook nog eens af te maken. Ik kijk er naar uit om dat weer te kunnen.

Emie zei

Die ene overgebleven schelp is nu des te waardevoller!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Malaga is een leuke stad en zeker rond de feestdagen met zijn prachtige verlichting. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marthy, Die wandelplannen geven al voorpret. We starten met de Mozarabe die eindigt in Merida. Daarmee hebben we een van de aanlooproutes van de Zilverroute voltooid. Daarna gaan we met openbaar vervoer naar Lissabon om daar te starten met de Portugese route. Als ik lees dat je al boodschappen hebt gedaan met je nieuwe knie denk ik dat die Podiensis er beslist in zit. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, De vriendin apte dinsdag: la Concha heb ik veilig tussen de watjes in mijn toilettas gestopt. Dank voor deze preciositeit. De schelp wordt op waarde geschat. Met groetenTon