dinsdag 28 februari 2023

Lineaal rectaal

Zo lastig als het is om regen te voorspellen zo accuraat zijn ze hier met de temperaturen.

Het is koud. Precies zoals ze hadden voorspeld. Gelukkig is het wel zonnig en dat maakt het net te doen. Uit de wind dan. Dat dan weer wel.

Ik kom even terug op het voorgaande blog.
De strekking was daarin dat ik mezelf herpakte en de negatieve gedachten die ik heb en mijn plezier vergallen kon stopzetten. Een van die gedachten betreft het schrijven van het blog zonder te denken aan de negatieve reacties die ik er soms/regelmatig op krijg.
Nu wil ik de schrijvers van de positieve reacties hartelijk danken want het is altijd leuk om gesteund te worden. Toch is het noemen van de reacties onderdeel van een rijtje voorbeelden. Het is niet belangrijker dan de andere.

Waar gaan die reacties dan over? Dat ik te vaak schrijf over waar we eten, dat ik een achterlijke blogger ben en dat bloggen uit de tijd is, over de terugplaatsing van Leo, het gebrek aan verstand omdat ik me liet vaccineren, dat ik mezelf wel heel geweldig vind met het werk in hortus en hospice. Goed: allemaal anoniem dus ze gaan “lineaal rectaal” de prullenbak in.
Een paar maanden geleden heb ik besloten om voortaan anonieme reacties niet meer te beantwoorden. Zijn het normale reacties plaats ik ze wel. De rest gaat weg. 


Ondanks dat het heel goed gaat bij het koor zijn er twee tenoren gestopt en kreeg ik van de dirigent het verzoek om wederom van de bassen, waar er zes van waren, over te gaan naar de tenoren. Daarmee zijn er dan weer vier tenoren. 
Best even schakelen. Ik kan noten lezen dus ik kan de melodie die ik moet zingen goed inschatten. 
Toch zit er een addertje onder het gras: de baspartij en de tenorpartij worden op verschillende hoogtes weergegeven op de notenbalk. Nu ik weer als tenor zing interpreteer ik de hoogte van de tonen verkeerd omdat ik die van de baspartij nog ik mijn systeem heb.
Voordeeltje: ik zat naast de tenor die niet alleen goed maar ook krachtig zingt. Een flinke steun in de rug en wat generaliserend gesproken is de melodie van de tenoren net wat uitdagender dan die van de bassen.

Vandaag is het Dia de Andalusia. De dag dat Andalusië werd uitgeroepen tot autonome deelstaat. Een feestdag ook al zijn de meeste winkels gewoon open.



Ook feest voor de merel.
Zet dan ook wat planten in die bakken, zei Rick enigszins geïrriteerd terwijl hij de troep opveegde.
Dus reed ik naar het tuincentrum waar het het aanbod van zomerbloeiers nog wat mager was.



Roze anjers en een crassula soort met een ietwat purperen gloed op het blad.
Wij zijn tevreden. Hoe de merel er over denkt?

Bij tuincentrum twee stond een grote collectie cactussen en vetplanten.



Er wordt duidelijk ingespeeld op de heersende droogte en ik ga er graag in mee.




Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Anonieme kleinerende reacties plaatsen begrijp ik niet. Wat bezielt zo iemand? Hoe zielig is dat. Niets van aantrekken en gewoon negeren. Ik hou van je oprechtheid en blijf je heel graag volgen. Warme groet, Bernadette

Anoniem zei

Ha Ton, hier nog iemand die altijd geniet van je verhalen en foto’s. Vooral doorgaan alsjeblieft! Vraagje, wat is dat voor een interessante succulent(!) links onder in de terra cotta schaal? Is het een plantje met van die dikke vlezige knoppen waar het water in op wordt geslagen? Het ziet er leuk uit, weer eens wat anders. Cactussen; ik vind ze prachtig om te zien maar van de naalden heb ik een klein jeugdtrauma aan over gehouden dus die komen bij mij de deur niet in. Hoe stel jij trouwens, ‘gewoon’ in potjes met water of in vochtige potgrond? Groetjes, Elisa

Petra1945 zei

Jammer van die negatieve reacties. Waarom zou je die op jou loslaten? Zeg dan liever niks... Je hóéft toch geen commentaar te leveren als iets je niet aanstaat.
Zelf lees ik je altijd met plezier en als ik het ergens niet mee eens ben denk ik: Hij zal er zijn reden wel voor hebben. Klaar. Hoogstens dat ik om een verduidelijking vraag als ik iets niet snap.

Charlie zei

Vervelend die negatieve anonieme reacties en de beste oplossing is dus : weg er mee! En het merendeel van de reacties is positief. Denk maar bij jezelf, (dat zeiden we als kinderen altijd tegen elkaar): “wat je zegt, dat ben je zelf”.😜🐶

Ton zei

Hoi Bernadette, Dank je. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Elisa, Dank. De plantjes linksonder zijn Lithops in Nederland ‘levende steentjes’ genoemd. In je laatste vraag denk ik dat je stek bedoelt. Meestal stek ik in aarde maar soms staat er op het www dat water goed gaat en dan doe ik dat. Scheelt een hoop ruimte in huis. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, Dank. Ooit las ik: voordat je je mond opendoet vraag jezelf af of wat je wilt gaan zeggen iets toevoegd. En inderdaad: je hoeft niet altijd te zeggen dat je het niet eens bent. Vragen staat vrij. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Charlie, Dank. De klacht zegt ook vaak iets over de klager. Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Van bas naar tenor is weer schakelen dus! Je bent wel van alle markten thuis!
Wat ik niet snap is dat klagers je blog lezen... daar kan ik me niets bij voorstellen. Ik lees alleen interessante blogs van leuke mensen, die het kleine kinnen waarderen. Jij bent een voorbeeld Ton!

Francien. zei

Hoi Ton, ik zie ze voor me, al die reaguurders die driftig tikkend op hun zolderkamertje, hun ongenoegen zitten te uiten op jouw blog.
Terwijl ik dit zit te typen rijdt de mestkar langs onze tuin en de rest snap je wel. Ik wilde net de was buiten ophangen. Kan ik twee dingen doen, de was in de droger, of maar gewoon een gezonde geur aan de lakens krijgen.
En de tuin? Één grote rommelbende, waar wel heel veel vogels af en aan vliegen. Eigenlijk is 700 2m teveel voor ons langzamerhand. Maar ik moet er nog steeds niet aan denken op een appartement te zitten. We genieten nog zo van het buiten zitten en zijn. We zien wel wat er op ons afkomt.
Geniet van het lekkere weer. Komende week is het bewolkt en regenachtig in Nederland.
Groet, Francien.

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank. Leuk om te horen. Tja, waarom doen mensen dat? Met groetenTon

Ton zei

Hoi Francien, En….wat is het geworden? Droger of geurende lakens? Tja, het houdt de reageerders van de straat. Een ongevraagd tuinadvies. Als een tuin te veel wordt om te onderhouden zou je kunnen kijken of je delen van de tuin wat meer zou kunnen laten verwilderen of er wat grovere beplanting in zetten zoals struiken of sterke bodembedekkers. Met groetenTon