dinsdag 7 februari 2023

Vrijer

Pilo logeert inmiddels twee weken bij ons en hij wordt steeds vrijer in huis.
Het is al zo dat hij ‘s morgens de slaapkamer in komt om aan te geven dat we wat hem betreft wel uit bed mogen komen om hem te knuffelen. Nu is half negen ook best wel laat.
Zijn baasjes zijn ook wat vrijer want die vroegen of ze een paar dagen langer mochten wegblijven. En dat mocht want het is heerlijk om een leuke hond in huis te hebben.



In plaats van het grootste deel van de dag op zijn mand te bivakkeren ligt hij steeds vaker voor de kachel. 

Nu was het vandaag ook wel miezerig buiten al kwam er niet meer dan twee mm water in de regenmeter. Dat terwijl er in de buurt van Marbella al  minstens 40 mm is gevallen en het er nog steeds regent.


Een glimpje zon zagen we vanmiddag.

En sneeuw op de Maroma.



Vrijer willen we ook weer zicht op zee hebben.



De Pijnbomen heb ik tijdens de aanplant heel dicht bij elkaar gezet zodat ze steun aan elkaar zouden hebben tijdens het groeien. Dat heeft gewerkt. 
Wel draagt dat in zich dat er op termijn een paar bomen gerooid zouden moeten worden. Een boom is een aantal jaren geleden al weggehaald en nu was het de beurt aan nummer twee. 
Maar welke? Er moeten er in totaal drie weg de komende drie a vier jaar.



Deze is het geworden. Alleen de stam staat nog maar mijn zaagje is te bot geworden om die dikke stam door te zagen. Dat komt nog.



Voorlopig dus weer meer zicht op zee en weer voldoende licht op de Aloës en de Agapanthussen want die laten de bloei verstek gaan in het donker.

Moet het wel zonnig worden natuurlijk.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Zicht op zee, zalig!! En leuk om een fijne hond over de vloer te hebben, klinkt gezellig. Wij hebben geen huisdieren en geen zicht op zee, maar momenteel genieten we wel van mooi zonnig (koud) weer en als je de vogels 's ochtends hoort zou je denken dat de lente in aantocht is. Ik heb ook al krokussen gezien!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, zeezicht is een groot voorrecht. Koud en zonnig is ook een heerlijke combi. Volgens mij vinden vogels dat ook leuk vandaar gefluit. Met groetenTon