donderdag 23 februari 2023

Glimworm persiflage

Nou maar weer ff normaal.

We hangen van etentjes en gasten aan elkaar. Dus vandaag op eigen erf en kookplaat. Klusjes in de tuin en Aspergesoep en Spinazie voor lunch.

Allemaal leuk en heel aangenaam en het laatste is ook het weer. 20 Graden en windstil, vandaar ook die tuinklussen. Ik maakte stekken van oranje Spaanse Margrietjes. En gisteren plukte ik in Nerja nog acht zaden van een Cycaspalm en die zitten al lekker in potten die in een minikasje staan. Ze willen warmte, 26 graden, en vocht. En ik wil dan graag wat extra geduld want de ontkieming kan wel drie maanden op zich laten wachten.

Door de hogere temperaturen zag ik vanmorgen ook het eerste bloemetje in de amandelboom. Vanmiddag kon ik al van bloesem spreken.


Onderstaand beest zag ik hier al vaker.



Tja, maar wat is dat voor beest. Schadelijk of gunstig? Nu ben ik wel steeds voorzichtiger met het toekennen van het predikaat schadelijk maar een Rode palmkever vind ik schadelijk en die krijgen dan ook een genadeklap als ik ze zie. Maar dit ding?
Snel de Ipad gepakt en via de app ontdekt dat dit het imago is van de grote glimworm. Nooit geweten dat die hier zitten. Nu ik dit weet, verwacht ik deze zomer ook van die glimwormlichtjes te zien. 
Je ziet ze pas als je weet dat ze er zitten. Persiflage op een uitspraak van J Cruijff


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Leuk stukje Ton, heerlijk dat jullie mooi weer hebben en dat je veel buiten kan doen!

Y. Schoutsen zei

Oh die zijn geweldig!
Ik ken het woord imago niet in die context. Is dat een larfje? Ik ken ze uit zuid Frankrijk.

Petra1945 zei

Grijns... dat is geen genadeklap, Ton. Dat is een doodklap!
Maar ik zou hetzelfde doen, hoor. Een spin laat ik lekker zitten, die ga ik niet lastig vallen. Maar een zilvervisje: béng.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dank. Dat weer is een grote reden dat we graag hier zijn. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Yvonne, Een imago is het volwassen insect na een volledige metamorfose. Ik wist dat nog van de biologie lessen op de middelbare school. Vond het altijd zo’n mooi woord. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, En gelijk heb je. Het resultaat blijft wel hetzelfde. Met groetenTon