vrijdag 16 december 2022

Uitgeblaft

Een onverhard deel van de weg is bij regen altijd heel modderig. Jaren geleden lieten we op die plaats 10 kuub grind storten en dat werkte heel goed. Maar inmiddels zijn de ruimtes in het grind volgelopen met zand en stof en ligt er nu met regen gewoon een sliblaag bovenop het grind.

Als de grond droog is, is het gelijk beton en vind ik het te zwaar om er werkzaamheden te verrichten. Maar met de meer dan honderd  mm regen van de afgelopen dagen was het mogelijk om wat te doen.
Woensdag jongstleden was dat.



Eerst moet ik dan vanaf ons erf 50 meter omhoog. En wat ons altijd verbaasd is hoeveel verschil 50 meter hoger maakt voor het zicht. Een totaal andere kijk op de wereld. Nog los van de mist waardoor het leek of we op een eiland wonen.

Ok. De plicht roept.


Voor foto. 
Een diepe plas. Links achter staat een huis waar twee herdershonden de boel bewaken. En zolang ik bezig was blaften ze als een gek. Altijd leuk om uitgeblaft te worden. Gelukkig zijn het niet mijn bazen. Maar toch.


Na een half uurtje is er een gootje gegraven die het water links de helling laat aflopen. Daarna kon ik een laag stevige modder wegscheppen en  vervolgens veegde ik de overgebleven blubber door de afvoergoot het dal in.

Het ziet er hier nog steeds vreselijk uit maar vanmiddag na een bijna droge nacht en ochtend was het alweer lekker stevig en glad aangereden door het langskomende verkeer. Misschien maar tien passerende auto’s.
De komende maand lijkt het weer gewoon droog te blijven dus hebben de buren er lang profijt van.


De blik staat al op ons vertrek gericht ook al vraagt het concert van morgen nog wel wat aandacht. 
De eerste potplanten staan alweer in de kweekbakken, slangen van de waterwerken zijn voor een deel opgeruimd. Ook in huis zijn er al wat zaken schoongemaakt en ligt er een stapeltje met spullen die we mee nemen naar Nederland. Ik kocht vanmiddag na een grondige inspectie van de al bijna lege koelkast nog wat boodschappen om precies uit te komen met de laatste twee maaltijden die we hier nog nuttigen.


Met groetenTon 

12 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Goede reis heren!!

Anoniem zei

Bij de foto met de mist moest ik aan het eiland Avalon denken, het in nevelen gehulde eiland uit de verhalen rond koning Arthur. Groetjes, Elisa

sjannesblog.com zei

Aha, met de kerst weer in het Hollandse thuis.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dank. Het reizende circus vertrekt dinsdag. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Elisa, Mooi dat de een ‘gewone’ foto deze gedachte naar boven brengt. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jeanne, Klopt. Tijd voor familie, vrienden en het vrijwilligerswerk. En wat kou. Met groetenTon

Jan uit Perth zei

Beste mannen, alvast een goede reis gewenst!

Petra zei

Hoi Ton, een mooi concert gewenst voor morgen en een goede reis naar Nederland voor dinsdag. Op het moment wel koud hier hoor, dus een dikke trui en jas kan je hier wel gebruiken. Liefdevolle groet Petra.

miekequilt zei

Goede reis. Een mooie tijd om weer even in Nederland te zijn.

Ton zei

Dank Jan. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, Dank je. Het concert is inmiddels achter de rug. Was best een succes. De jassen hangen al klaar hier voor de oversteek. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mieke, Klopt. Niet alleen feestdagen met familie en vrienden maar ook de kerststol, kerstkransjes, chocolademelk, erwtensoep, rookworst etc. Met groetenTon