zaterdag 31 december 2022

Overzicht


Januari 


Het jaar nog jong en vol belofte. Hoe onbezorgd: twee badderende vogeltjes. Dat vogelbadje is een constante bron van vreugde. Er is altijd wat te doen. 

Februari 


O ja. Er moeten natuurlijk ook stappen gezet worden wil het jaar een goed jaar worden.


Maart



Eindelijk regen. Met gratis kunstmest. Maar wat een bende dat Saharastof.

April


Jammer, vervelend, verdrietig en onrust gevend maar niet alles komt tot een goed einde. Net als het verwelken van deze zaailing werden er dit jaar drie zaken radicaal gestopt of aangepast. Leo werd terug in het asiel geplaatst, Rick brak zijn dirigenten opleiding af en het doel ‘Rome’ werd omgebogen tot Ostra Vetere. Van alles is er van geleerd. 


Mei



Wat we ook doen; het universum gaat zijn eigen onveranderlijke en ongeëvenaarde prachtige gang.


Juni


Geen resultaat zonder inspanning. Drie concerten en een kast om de elektrische piano in op te bergen.
Het doel is om een goed concert te geven maar de weg ernaar toe bestaat uit het plezier dat het anderen geeft om deel te nemen.

Juli


Dit orkest speelde tijdens de Nijmeegse driedaagse. Het staat voor onze dankbaarheid. Mijn hemel: laten we eens zien hoeveel goedheid en medemenselijkheid er is in deze wereld. Meestal vrijwillig en gratis geboden.

Augustus



De foto is te laag in kwaliteit om mijn op onweer staande smoelwerk te zien. Door zoveel schoonheid omringd en dan toch alleen maar mopperen over het bedwingen van zo’n molshoop. Het is als met mijn getob over ‘De Wereld’ waardoor het me op zo’n moment moeite kost om te kijken naar het moois en goeds dat er is.



September 



Het jaar van grote droogte. In aantal mm gevallen neerslag valt het nog wel mee. Het is vooral de langdurige hete zomer periode zonder regen die zorgde voor een record aan bosbranden. Pas in December zou er, na bijna zeven maanden, echt substantiële regen vallen.

Oktober

De inhaalslag na de corona periode zorgde voor veel samenkomsten met vrienden en bekenden. Als gevolg ontmoetten we een berg nieuwe mensen en is ons sociale netwerk flink uitgebreid. Mede ook door onze inzet voor het Coro de Cómpeta. 
Het is een van de redenen om permanent in Spanje te willen wonen en de afgelopen maanden is Rick opnieuw gaan informeren. Duidelijk wordt dat het voor hem geen probleem is. Voor mij gaat het niet lukken om een goede ziektekostenverzekering af te sluiten in verband met mijn Hemofilie. Dus Rick gaat aankomend jaar resident worden en ik zal moeten wachten tot ik in 2025 met pensioen ga en in het Spaanse ziekenfonds kan.

November




Genoeg te genieten. We ontvingen vier keer gasten. Twee kwamen slechts een daggie langs als onderdeel van hun vakantie in Malaga. Twee keer kwamen gasten een week. En allemaal mee-eten, zei Wim Sonneveld. Geen straf.

December



Hollen en stilstaan. In december viel er ineens 150 mm regen. Het leidde op sommige plaatsen tot schade. Gelukkig niet op onze berg. Het doet ons beseffen hoe mazzel we eigenlijk altijd zijn. En dat naast een al bevoorrecht leven in gezondheid, vrijheid en rijkdom.


Wij wensen dat een ieder het nieuwe jaar kan tegemoet treden vanuit het hart.



Met groeten Ton en Rick

15 opmerkingen:

Dorothé Jansen zei

Beste wensen voor jou en je man. Heel mooi om je blogs te lezen. Ik reageer weinig maar op de laatste dag van het jaar wel

Anoniem zei

Mooi gesproken en jullie ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Charlie

Unknown zei

Mooi jaaroverzicht. Ik wens jullie een goede gezondheid, innerlijke rust en een flinke dosis liefde. Warme groet, Bernadette

sjannesblog.com zei

Ik hoop het met je mee en dat 2023 maar veel goeds mag brengen!!

Mevrouw Niekje zei

Hoi Ton en Rick, ik wens jullie een gezond 2023 met veel gezellige uitstapjes want dan komen er ook weel veel leuke blogs. Dank daarvoor!

Petra1945 zei

Jullie allebei een heel gelukkig 2023 toegewenst.
En als je officieel naar Spanje verhuist, geef je dan je "residentie" in Nederland op?

Emie zei

Wat een mooi overzicht en wat zitten er een hoop wijze lessen in. En een belangrijke beslissing! Heb het goed samen ook het komend jaar.

Marthy zei

Een mooi blogbericht Ton waarin je de voor- en tegenspoedjes in jullie leven goed weergaf. Maar jullie zijn, net als wij bevoorrechte mensen en weten en waarderen dat ook. Op naar een goed en gezond 2023, laat maar komen!

Ton zei

Aan allen. Dank voor de wensen en aardige woorden.
@Petra: Dat weten we nog niet maar een beslissing zal pas na het halen van mijn pensioen genomen worden.
Met groetenTon

Y. Schoutsen zei

Vanaf het vogelbadje in januari tot aan overvloeiend water in december. Prachtig Ton!

Anoniem zei

Dank voor de mooie blogs en alle goeds voor 2023!
Christine

Ton zei

Hoi Yvonne en Christine, Dank jullie wel. Met groetenTon

Johanna zei

Ik wens jullie beiden een gelukkig nieuwjaar, met regen, concerten, een halve verhuizing en meer. Spannende stap!
Bij het prachtige jaaroverzicht kwam het gedicht van Antonio Machado in mijn gedachten:
Caminante, no hay camino, se hace camino al andar.

Liane zei

Ik wens jullie een mooi, liefdevol en gezond 2023 toe. Dank voor alle fijne blogverhalen!

Ton zei

Hoi Johanna en Liane,
Dank voor de goede wensen. En de camino gaan we maken.
Met groetenTon