zondag 18 september 2022

Het had zo leuk kunnen zijn

Nu moet de lezer me geloven op mijn woord.

Wat zou het leuk zijn als ik van alle stadia foto’s had gemaakt.

Omdat we zoveel mogelijk koolhydraat arm eten nemen we bij de ochtend koffie altijd wat noten met daarnaast afgewisseld enkele stukjes kaas of een beetje eisalade. Vanmorgen waren het nootjes en wat kaas. Waarschijnlijk is bij het snijden van de kaas een stukje afgebrokkeld en op de grond gevallen. Toen ik later terug in de keuken kwam was die kaas volledig bedekt met van die kleine miertjes (geen foto). Dikke looppaden met mieren liepen af en aan van ergens onder de deur naar het terras en vervolgens de tuin in (geen foto). Ik pakte het keukendoekje, maakte het nat en depte de kaas inclusief de mieren op en klopte het buiten op het terras af (geen foto).


Onverstoorbaar, wel pas na een paar minuten, namen de gewone mierenmanieren weer hun aanvang (zie foto). Na een uur was het stukje kaas volledig opgeruimd.
Omdat het lekkers nu buiten lag was er al heel snel van de mierenpaden in huis niets meer te zien. 
Slimme jongens die mieren.


Gisteren deed ik iets cultureels.

In Cómpeta wordt al een aantal jaren een Artwalk georganiseerd. Hoofdzakelijk zijn het schilderijen en wat beeldhouwwerk dat bewonderd kan worden bij de artiesten thuis. Maar dit jaar was er ook een concert. Pianomuziek die gecomponeerd was door een dorpsbewoner en werd uitgevoerd door de pianiste die ons koor begeleidde tijdens het zomerconcert.


Daar zat ik een half uur geïnteresseerd naar te luisteren. En dan vind ik het oprecht jammer dat er zó weinig publiek is. 


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Ik kan 's zomers op ons terras zitten en dan alleen maar naar het insectenhotel kijken tijdens het spitsuur. Prachtig om de beestjes af- en aan te zien vliegen!

Y. Schoutsen zei

Geweldig , die opruimactie van de mieren.
En wat leuk dat er daar ook artwalks worden georganiseerd.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Wat mij altijd verbaasd is dat zulke kleine diertjes, met nog kleinere koppies en daar in dan nog kleinere hersentjes precies weten wat er gedaan moet worden. Met groetenTon

Ton zei

Hou Yvonne, Cómpeta probeert zich al een aantal jaren meer als kunstenaarsdorp te presenteren. Las vanmorgen op de NOS-site dat nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er 20 biljard mieren op aarde zijn. Met groetenTon

miekequilt zei

Tja, een beetje zoetigheid en hup, daar heb je mieren. De hele natuur is verbazingwekkend vind ik. Leuk, zo'n artwalk. Was het overal rustig, of alleen bij de pianiste?

Ton zei

Hoi Mieke, Als met alles: als je er maar oog voor hebt maar dan valt er in de natuur veel te genieten. Bij de Artwalk vond ik het niet druk. Nu is het wel verspreid over heel het dorp dus valt het ook niet zo op. De pianiste speelde het stuk drie keer. Een van de koorleden was naar een latere uitvoering geweest en toen zat het zaaltje vol. Ik was bij de eerste van de middag en dat was nog tijdens de siësta. Wellxiht dat het daarom ook nog wat rustig was. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Ton, als je het zo bekijkt is het, in goed Nederlands, nog bijzonderder! Dan verbaas ik me weer dat grote wezens met grote lijven en grote koppen en grote hersens helemaal niet weten wat ze moeten doen ensoms heel domme dingen doen!! ;-)

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Tja, het is jammer dat we als mensheid ons prachtige brein ook voor nare dingen gebruiken. Met groetenTon