woensdag 28 september 2022

Eindelijk

Gistermiddag bracht ik Rick naar het vliegveld van Málaga. Ik ben dus weer een paar dagen ‘on my own’.

De afgelopen week deed ik weinig vermeldenswaardig want in het verslaan van feestjes en etentjes ben ik niet zo goed. Er was op dat vlak trouwens genoeg te doen. Allemaal gezellig en heerlijk.

Tja en om nu een blog te schrijven over het nat houden van potten en borders of over het gesomber over ‘de wereld’ of de aanhoudende droogte?

Wel leidden we samen een van de lange bloeiende takken van de Bougainville tussen de Cipressen door naar het hek. Maar met deze actie kon ik ook geen blog vullen.



Hier kunnen we wel wat kleur gebruiken en daarbij hoop ik dat het hek langzaam aan het oog onttrokken gaat worden.

Goed, Rick is dus een paar dagen weg en dan moet ik mezelf bezig houden. Dat lukt, zeker nu de temperaturen eindelijk weer werkzaamheden toelaten. 
Er liggen voldoende klussen te wachten.



Dit omgeploegde stukje border vraagt om hulp. Al weken maar het was me te heet.

Stenen weg halen, gleuf graven voor een nieuwe rand, stenen inzetten en aarde egaliseren.



En dan ziet het er weer een stuk beter uit. Zeker nadat ik ook nog de weg wat had schoongespoten. Het leukste, beplanten, laat nog even op zich wachten tot ik geschikte planten heb. 

Dan het houthok. In oktober komt er vier kuub haardhout en met de rotzooi die zich de afgelopen maanden heeft verzameld in het rechter deel krijg ik dat hout niet droog weg gestapeld.


Op zich viel het nog wel mee maar in de kratten zit aanmaakhout en dat moest nog wel in kleinere stukken gezaagd worden. Ook stonden er nog enkele kratten met hout bij het prieeltje. 



Zo, laat de houtboer maar komen.

Zondag lunchten we met vrienden en die brachten wat van hun overvloed mee.



Mango’s en wat voor mango’s? Heerlijke rijpe, geurende mango’s. We aten er al een paar op, de rest verwerkte ik vanmiddag tot moes.


En toen was ik wel klaar met de klussen bedacht ik. Maar verwerkte de tomaten die we ook kregen toch nog maar tot saus.



Ik ben helemaal tevreden met de gedane zaken en had geen tijd om te piekeren.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

En dat maakt persoonlijke blogs lezen zo leuk: je weet een mooi stukje te schrijven over vrijwel niets en dat geeft dan toch een heel goed beeld van wat je zo'n beetje uitvoert! Ik vind het nooit erg als mijn man een paar daagjes weg is, dan rommel ik ook wat en eet ik alleen maar wat ik lekker vind en kijk op suffe zooi op tv. Bovendien is het dan des te leuker als hij er dan weer is! Bij jullie ook zo denk ik!

Y. Schoutsen zei

Geen tijd hebben om te piekeren klinkt goed. Je hebt heel veel gedaan en de foto's van vóór en na genomen. Het ziet er keurig uit. Die mamgo-moes en tomatensaus zien er zalig uit.

Jan uit Perth zei

Lekker bezig, Ton!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Dank. In grote lijnen klopt het. Alleen kijk ik niet naar suffe zooi op tv maar naar zooi op het internet. Ik vind het ook niet erg als Rick er niet is maar wel in de wetenschap dat ie er over een paar dagen weer terug is.Met groetenTon

Ton zei

Hoi Yvonne, Dank. Het piekeren is wel een dingetje de laatste tijd. Iets ondernemen en daarmee weer controle te hebben is een goede strategie om het piekeren beheersbaar te houden. Maar zit ik te veel en te diep in het gepieker is iets ondernemen soms gewoon te veel gevraagd. Vandaag ging het dus goed en daar kan ik wel weer een dag op teren. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jan, Ja en het was fijn. Met groetenTon

Emie zei

Lekker bezig zijn is voor veel zaken een goede remedie. Het ruimt zo lekker op, misschien ook in je hoofd. Ik zie allerlei nagerechtjes voor me waarover die mangosaus gaat, heerlijk!

miekequilt zei

Je hoeft toch niet altijd over spannende of bijzondere dingen te bloggen? Ik vind het in ieder geval wel leuk om te lezen wat je zoal doet. Lekker bezig én met resultaat.

Ton zei

Hoi Emie, Helemaal gelijk in. Vandaag deed ik niets. Kon nog teren op de tevredenheid van gisteren en dat was maar goed ook want het stormt hier en ik zat dus binnen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mieke, Nee dat hoeft niet maar ik moet wel wát te vertellen hebben. En ook ik vind het leuk om bij andere blogs gewoon even in het leven van die ander te kijken. Eigenlijk als in binnengluren. Met groetenTon