donderdag 31 maart 2022

Hiermee gaan we het niet redden

Feest was het gisteren.

Rick vierde zijn tweeënzestigste verjaardag. 

Eigenlijk geven we elkaar al jaren geen kadootjes. We hebben alles wat we nodig hebben. Als we zo rond onze verjaardagen iets aanschaffen roepen we vaak: O das dan alvast voor mijn verjaardag. Op de dag zelf is er dan niks extra’s. Nou uh, als Rick jarig is. 
Hij koopt voor mijn feestdag vaak een toepasselijke kaart en maakt een rijm die ik dan meteen bij het ontwaken krijg. 
Oei dacht ik gisterochtend bestraffend naar mijzelf toe: het is toch een kleine moeite om ook eens een beetje attent te doen.
Maar ja, wat kon ik nog organiseren om 06.30 liggend in bed? Iets schrijven. Maar waarop? Er ligt vast nog wel iets bruikbaars in Malle Pietjes kast.

Dus typte ik eerst onder de dekens op de Ipad een tekst, sloopt daarna zachtjes de slaapkamer uit, zocht een kaart en printte de tekst uit. Beetje freubelen en was vervolgens helemaal tevreden.



Rick was ontroerd en daarmee ik ook. De dag begon dus goed. Het gaat om connectie tenslotte.

Daarna kokkerelde ik me een slag in de rondte om voor 10 personen een warme lunch te maken en versleepte Rick ondertussen de meubelen. 
Zolang als we ons konden herinneren was dit de tweede keer dat een van ons zijn verjaardag binnen moest vieren.
Volgens de weersverwachtingen zou het namelijk de hele dag regenen. Dat deed het uiteindelijk niet maar het was koud en enigszins onstuimig.


Natuurlijk werd hij toegezongen.




De jarige job en het gezelschap aan het dessert.


Schreef ik 2 februari dat vanwege het warme weer er weinig gestookt hoefde te worden en het houthok nog goed gevuld was.



Nou na de natte en veel te koude maand maart zijn er nog maar een stuk of vijftien houtblokken over en daarmee gaan we het niet redden



Zeker niet omdat dezelfde polaire lucht die Nederland een witte deken geeft tot hier doordringt en dat pas vanaf 6 april de temperaturen weer boven de achttien graden komen. Vandaag slechts 12 graden, harde wind en een uurtje regen.
Die regen is fijn en daarmee staat de teller op 142 mm regen. Nog twee van dit soort maanden en dan is de gemiddelde jaarlijkse portie binnen. Dat is hard nodig want met die 142 mm gaan we het niet redden deze zomer.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Petra1945 zei

Felicitaties voor Rick. En dan krijgt hij een dosis warmte (= een lading brandhout) cadeau voor zijn verjaardag, toch?

Jan uit Perth zei

Zo mooi, Ton, die verjaardagswens!

Petra zei

Hallo Ton en Rick allereerst nog van harte 🥳 gefeliciteerd met de verjaardag 🎉🎈van Rick. Wat heb je een liefdevolle kaart geschreven voor je lief, iets wat Rick ook echt verdiend (geef hem een dikke knuffel van mij). En wat ziet het er onwijs gezellig uit met de groep mensen waar je zo heerlijk voor gekokkereld heb. En ja wat je zegt hier sneeuwt ❄️☃️❄️ het als een malle wij hebben helemaal gezellige winter ramen zou met kerst zeker niet misstaan 😉 maar in Maart !! Wij konden wel wat water gebruiken want we hadden een heel droge warme Maart maand, maar sneeuw ❄️ Koekkoek!!! Maar ja maart roert zijn staart. En ons hout gaat ook hard, want na vier uur s’middags gaat de kachel hier ook aan want ondanks overdag prachtig weer begint het dan toch weer koud te worden in huis. Een lieve groet Petra.

Emie zei

Van harte gefeliciteerd voor Rick van ons beiden

Ton zei

Hoi Petra, Dank je wel en het haardhout komt eraan. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jan, Dank je. Ik hoefde hem alleen maar te beschrijven. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, Dank je. Ik kreeg vanmorgen al sneeuwfoto’s uit Velsen toegestuurd. Is inderdaad wel wonderlijk na zo’n warme winter. Dan is een haard wel errug lekker en ik neem aan dat die de hele dag brandt vandaag. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Dank jullie wel. Ook namens Rick en hartelijke groeten aan jullie beiden. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Rick, nog van harte!

Ton zei

Hoi Inge, Namens Rick, dank je wel. Met groetenTon