vrijdag 25 maart 2022

Mineralen

Er komt natuurlijk geen saharastof in Spanje als het niet waait. Stormen deed het vannacht en we werden dan ook meerdere keren wakker van het geloei. Ook vielen er wat spetters.


De modderspetters werden met grote kracht tegen de muren gekwakt en dan is dit het resultaat.



Dit is een muur aan de luwe zijde en daar zit een laagje stof op een richeltje in het stukwerk


Vanmorgen regende het echt en kwam er bruin water van het dak. Daarmee werd de lucht schoon en spoelde een deel van het stof van de terrassen. Niet van de muren want het was inmiddels windstil.

Nu heeft klagen geen zin maar om rustig te blijven helpt het mij wel om te weten dat er ook voordelen aan het stof verbonden zitten. Het bevat waardevolle mineralen zoals fosfor en dat helemaal voor niets. Het blijkt dat het om tonnen aan materiaal gaat dat door de lucht verplaatst wordt. 



De lounge set werd vanmiddag afgeleverd. De mannen waren heel blij met het afdak waaronder ze binnen een kwartier de hele boel in elkaar zetten.

De rest van de middag besteedden we aan de eerste schoonmaak werken. De terrassen zijn weer begaanbaar en de muren zijn voor een deel afgespoten.

Het ziet er nog wat kaal uit maar de kussens leggen we er pas in als we weten of het stof echt uit de lucht is.


Ook komen er nog planten bij maar die droogden nogal streperig op nadat ik ze had afgesproeid. 



Dat wordt morgen blad voor blad afsponzen. Trouwens: alle planten, struiken en bomen zitten onder een grijzige laag maar dat moet de natuur zelf oplossen.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Emie zei

Ik zie de zon weer schijnen!

Anoniem zei

Ik ben ronduit een slechte huisvrouw, maar dat Saharazand… Daar ergerde ik me zo aan dat ik toch maar de ramen heb gelapt. En met de auto naar de wasstraat ben gegaan. Ik kreeg de autoruiten niet meer schoon met de sproeiers. Dus was het toch nog ergens goed voor 😄😄😄

Jan zei

Er schijnt nog in het weekend nog meer aan te komen beter even te wachten,

Ton zei

Hoi Emie, Het weer in Nederland is al een maand veel zonniger dan hier maar ondanks de bewolking schijnt voor mij de zon. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Anoniem, Ook voor ‘slechte huisvrouwen’ zijn er grenzen aan wat ze kunnen verdragen en dan zijn autowasstraten een uitkomst. Jammer dat die er niet een woningvariant is. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Jan, Ik hoop dat ze het fout hebben. Met groetenTon