zaterdag 19 maart 2022

Beloning

Vanmorgen ging ik naar de markt in Cómpeta en kocht er spruitjes. Mooie stevige spruitjes en die zie ik hier nooit. Eigenlijk was het marktbezoek een excuus om een paar uur met een vriendin op het terras zitten.

Thuisgekomen ging ik verder met mijn glasmozaïek project.


De afgelopen dagen beplakte ik een vaas (container) en wasmachineraam (container) met stukjes strandglas.


Vanmiddag smeerde ik de voegen dicht met voegspecie. Komt het ooit nog goed met die witte smurrie?



Gelukkig kwam het goed en staat er een gestileerde paddenstoel in de tuin. 

De laatste maanden was het zo droog dat ik de borders af en toe nat moest sproeien en wat me daarbij opviel was dat er geen paddenstoelen opkwamen in de vochtige aarde. Vandaar ook het idee om er dan zelf maar een te maken.


Maar nu na de regen schieten ze dus echt als paddenstoelen uit de grond. Er zit dus blijkbaar iets in regen dat de schimmels in beweging zet. En de aarde ruikt zo heerlijk naar bos en bosgrond. Ik pak af en toe een handje aarde om er eens extra van te genieten.



Één sinaasappelboom heb ik in leven weten te houden van de drie die ik er ooit kocht. Bijna 10 jaar staat zij er nu en de eerste jaren groeide ze achteruit. Pas de laatste vijf jaar begint er langzaam aan verbetering in te komen maar ze wordt dan ook tot in het absurde verwend. Dikke lagen mulch, een eigen regenwater toevoer en sinds begin maart om de paar dagen wat as uit de kachel. Drie jaar geleden kwamen dan eindelijk de eerste bloemen tevoorschijn. Vorig jaar resulteerde dat zelfs in vruchtbeginsels maar die vielen er allemaal af en de as zou dat moeten helpen voorkomen.

Dit jaar zitten er honderden bloemen in de boom en ruikt het werkelijk heerlijk naar sinaasappelbloesem. Nu is dat al geweldig maar een sinaasappel uit eigen tuin zou toch wel een beloning zijn.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Emie zei

Wat een geweldige paddestoel heb je gemaakt! En ik wil ooit zo graag een sinaasappelbomen in bloei zien staan (en ruiken)!

Jan zei

Mooi gemaakt Ton lekker bezig als je niet naar buiten kan.