zondag 6 maart 2022

Soms leidt de donkere wolk boven je hoofd tot iets goeds

Er was weinig te melden afgelopen week. Nou uhhh ík had weinig te melden en ik zou willen dat de wereld dat ook zou hebben maar dat is wishful thinking. 
Ik zou meer te vertellen hebben gehad als de weersverwachtingen zouden zijn uitgekomen. Nu was het vooral wachten en enigszins teleurgesteld zitten te wezen.

Donderdag was een dag met prachtige lenswolken.


die wat later ook nogal donker werden. Zou het dan toch? Volgens de voorspellingen zou heel Spanje te maken krijgen met kou en regen. Zelfs het uiterste zuiden.



De lucht liep steeds verder dicht dus begon ik de waterwerken te installeren.


Ik kreeg woensdag van een vriend een lang stuk irrigatie slang die ik meteen in gebruik kon nemen. 
Trouwens: de buren gaan hun huis verkopen en mag ik wat aanpassingen met beton op de weg maken zodat ik het regenwater kan kanaliseren. Daar komt beslist nog een blog over. 



Anyway: je zou toch denken dat het echt gaat regenen.


Maar nee. Geen druppie. Wel een prachtige rosekleurende rolwolk op de Maroma.

En dan…….ineens zonder waarschuwing ontstond er een vanmorgen een inktzwarte wolk en ja….eindelijk ff flink regen. 12 Millimeter.


Die zwarte wolk was te zien op de buienradar en hing echt boven ons gebied. Een bijna eenzame wolk.




Wat verder uitgezoemd is het duidelijk dat we hier heeeeel erg mazzel zijn. 



In de wijde omtrek slechts twee buien.


Met groeten Ton

Een aanvulling. 19.00 Uur, de zon gaat onder.









12 opmerkingen:

Petra zei

Hallo Ton, 😊 wishful thinking !! Zoals jij altijd het universum vraagt of er dit of dat bij de vuilstort ligt of bij de kringloop, zo zou je volgens mij ook aan het universum kunnen vragen om dit te stoppen. Als je het voor het een vraagt, waarom zou je het dan niet voor het ander kunnen vragen? En als we dat dan met z’n allen doen wordt het ook zo iets als de kracht van de gedachte.
Het is niet makkelijk, maar met z’n allen kunnen we het. Verder fijn dat jullie de regen 🌧 💦🌨 kregen hier zonnig, maar fris.
Heerlijk voorjaarsweer genieten met grote G. Ik ben in de tuin begonnen, om al het dorre spul op te ruimen, laat het meestal staan in de herfst 🍂 en winter dat is fijn voor de insecten. Ik hoop dat ik niet te vroeg ben met het weghalen van, met de nog koude vriezende nachten. Cross my fingers. Een liefdevolle groet Petra.

ella zei

Wat een mazzel die ene bui, zo'n groot land en dan net op die plek. Ik ben wel jaloers op dat uitzicht hoor en die rol wolk is ook bijzonder. Geniet er van. Gr. Ella.

Ton zei

Hoi Petra, Klopt helemaal. En dat doe ik ook net als vragen om regen en dat er echte maatregelen genomen worden tegen de klimaatsverloedering. Echter zolang er te veel tegenwerking is zal er niets gebeuren. Hoe veel mensen er ook zijn die om het goede te vragen. Wat niet wil zeggen dat we de moed moeten opgeven. Lekker dat je weer de eerste tuinklussen kan doen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Ella, In het noorden van Spanje viel wel veel neerslag maar in het zuiden bleef het toch overwegend droog. Op die paar wonderlijke buien na. We zijn hier zeer gezegend met het uitzicht. En zeker in het voorjaar of met lage druk hebben we prachtige luchten. Met groetenTon

Anoniem zei

Hallo Ton,
lekkere blogjes weer, ik leef helemaal mee.
Trouwens was Rick de afgelopen dagen in Den Helder? Zag een (zoals ik later bedacht) druk gebarende heer met een bekend gezichtvoor mijn raam, gebaren mbt een trouwring en rtypebewegingen... het kwartje viel niet echt en dacht met mijn moede hoofd een oneerbaar verzoek gekregen te hebben dus schudde nee. Pas na twee dagen bedacht ik dat het misschien Rick was, hij leek er wel op. In dat geval mijn excuses.......

Ton zei

Hoi Vlasje, Dank je. En het klopt: Rick was in Den Helder en ging naar een kennis die een appartementje heeft gekregen even voorbij jou. De gebaren heb je goed geïnterpreteerd. “ ik ben getrouwd met degene die-het blog- typt”. Je keek wel wat verstoord, zei Rick maar je excuses zijn natuurlijk aanvaard. Met groetenTon

Anoniem zei

Haha, raadsel opgelost. Ja ik was erg moe en lag net, dan werkt het denkhoofd ook niet goed. Het kwartje viel pas veel later. Sorry, hij had natuurlijk gaarne even op bezoek kunnen komen. Ikke stomkop…….

Cara zei

Ha Ton, Als het huis van je buren ergens te koop staat. Kun je dan een linkje sturen? Groetjes Annette

Ton zei

Hoi Vlasje, Zo gaan die dingen soms. Volgende keer beter. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Cara, Zo ver ik weet is er nog geen makelaar bekend. Als zij en jullie dat willen kan ik jullie wel in contact brengen. Met groetenTon

Jan Fr zei

Mooie foto`s net of je in een bos woont.

Ton zei

Hoi Jan, Wel een dun strookje bos maar inmiddels zo hoog dat we er al lekker door beschut worden. Met groetenTon