zondag 27 februari 2022

Het is het nog niet

maar het líj́kt erop: terug naar normaal.

Hoe vreselijk ook: oorlog is eerder regel dan uitzondering ook al leek het er even op dat we dat de afgelopen 70 jaar in Europa hadden doorbroken. Nou uh afgezien van de Balkan oorlog dan. 

Terug naar normaal? 
We zijn weer ingeschreven voor de Nijmeegse4daagse. Dat is normaal en of het dan ook daadwerkelijk doorgaat gaan we zien. Als het gaat zoals we het gepland hebben wordt die Nijmeegse weer opgenomen in de fietstocht naar Rome. We vertrekken dan donderdag 15 juli om in een rustig tempo de ruwweg 210 km naar Nijmegen te fietsen, wandelen daar dan minder rustig 160 km en gaan dan verder naar Rome.
Rome als eindpunt? Nee. Rome wordt slechts aangetikt en fietsen dan meteen door, of eigenlijk een stuk terug, naar vrienden die een huis in De Marken hebben gekocht. 

Voor het fietsen gaan we niet trainen maar de komende maanden word er wel weer gewandeld.

Terug naar normaal?
Na de 11 mm regen van vorige week viel er daarna nog 7 mm, 2 mm en vanmorgen 1mm. Zo sprokkelen we toch wat bij elkaar. Het lijkt zowaar ook hier weer op een normale winter/voorjaar. Zelfs de haard brandde de afgelopen dagen weer de hele dag.



Het onkruid groeit op de onbespoten velden de rest is gewoon kaal. 


Ook vandaag zitten we lekker bij de warme kachel en zit ik nog te hopen op wat extra nattigheid.

Terug naar normaal?

Ik hoop het.
Vorige week spoot ik de cipres af met water om die van een eventuele aantasting met kevers te ontdoen. En het lijkt erop dat het heeft geholpen. Ik zie geen zoet sap meer langs de stam en ook de wespen blijven, nagenoeg, weg.





 Met groeten Ton

4 opmerkingen:

ella zei

Hoi Ton, jullie zijn nog al wat van plan zeg, respect hoor!Hou ons op de hoogte, ik ben heel benieuwd naar wat jullie onderweg zoal meemaken. Groetjes Ella.

Ton zei

Hoi Ella, De plannen zijn er maar wie weet door wie of wat er met roet wordt gestrooid. Met groetenTon

Marthy zei

Wat een heerlijke plannen Ton. Wandelen en fietsen, kilometers lang. Beetje jaloers ben ik wel.

Ton zei

Hoi Marthy, Een beetje jaloers zijn mag want het is ook heerlijk om te doen. En….we kunnen het ook doen. Bofkonten zijn we. Met groetenTon