maandag 21 februari 2022

Het kind sprong van vreugde op in mijn schoot.

Een uitspraak die ik nooit zal kunnen maken maar wel een die ik altijd een bijzondere heb gevonden. 

Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn hart een flinke sprong maakte toen het zaterdagavond echt ging regenen. 10 Millimeter zat er zondagochtend in de meter. Het rook heerlijk fris en de vogels zongen volgens mij van puur plezier. Zondagavond zo tegen zes uur begon het opnieuw te regenen ook al zette dat niet echt door maar vanmorgen zat er in totaal 11 mm in. 



Kijk dat is toch lekker en……de zon scheen. Dat is ook lekker want dan komen de druppels goed tot hun recht.



Wat een  rijkdom.



In de grote druppel is in dat witte vierkantje de nok van het huis te herkennen.

Nu maakt die 11 mm slechts de bovenste vijf centimeter van de aarde nat maar dat is een leuk begin en daarom sproeide ik sommige borders nog een half uur extra nat. 


Met groeten Ton.

2 opmerkingen:

Marjorie zei

Oh fijn, eindelijk een beetje regen. Is daar bij jullie wel lekker. Hier (net boven Amsterdam) mag het wel wat minder, een deel van mijn tuin staat onder water. Doordat de wind het slootwater naar het Noorden stuwt kan het niet wegzakken. Maar goed, dat is een kwestie van tijd gelukkig. Verdrogen zal het in ieder geval niet.

Ton zei

Hoi Marjorie, Dat geloof ik graag. Ik las dat Nederland ‘vol’ zat met regenwater. Wel goed voor het herstel van de grondwaterstand na de droge zomers van de afgelopen jaren. Hier zouden we er heeel blij mee zijn. Het lijkt erop trouwens op dat komende week een nat karakter gaat krijgen. Hoe nat? Dat gaan we zien. Met groetenTon