woensdag 20 oktober 2021

Verweesd

Das wel weer even wennen. Een paar dagen alleen met Leo.

Rick is vanmorgen naar Nederland vertrokken voor zijn eerste lessen koordirectie. En eigenlijk kan het ook niet anders voor iemand die geboren is onder het Chinese sterrenbeeld van de hond: voor mij is de roedel niet compleet. Net als voor Leo trouwens. Die ligt ook wat verweesd op de vloer te dweilen.
Nu dweil ik niet op de grond maar loop, net als na het vertrek van gasten, wat in en rond het huis te dolen.

Pas tegen een uur of twee raapte ik mezelf bij elkaar en maakte de klus bij de buren af. Dat voelde al meteen een stuk beter. Daarna zong ik alle liederen door die we met het koor zingen. Dat zingen vraagt wat extra aandacht omdat ik ben overgelopen van de bassen naar de tenoren. Aan tenoren was ineens een tekort terwijl er met de aanvang van het nieuwe seizoen twee bassen bijkwamen. 
Zehug?
Jaha.
Zou jij weer als tenor willen gaan zingen?
Tuurlijk. 

Voor de dirigent die ook nog je partner is doe je alles. Maar het vraagt wel weer wat oprekken van de stembanden. Lees: oefenen.




Zo zagen de kippenbotjes er zondag uit toen ik ze voor de wespjes in de amandelboom neerzette.


Dinsdag



Vandaag. Bijna helemaal kaal gevreten.

Rick vroeg me wel of het wel een goed idee was om wespen te voeren. Tja, geen idee. Het zijn geen limonade wespen. Daar zijn ze te klein voor. Daarbij komt dat ik weliswaar voorzichtig ben met wespen in de buurt maar er geen angst voor heb. Ach en hebben niet alle insecten een beetje hulp nodig. Niet alleen de aaibare.

Het regent hier en het is al donker Appte Rick net vanuit Den Helder.



Tsja…….


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Marthy zei

Eigenlijk is het maar niet hè, jij in Spanje, Rick in Nederland. Afgelopen zomer gebeurde dit bij ons ook weer eens en ik merk dat ik dan toch niet mezelf ben. Maar ja wat wil je, na vijftig jaar bij elkaar.

Ton zei

Hoi Marthy, Uiteindelijk vergroei je met elkaar. Ik zeg dan dan we een twee-eiige eenling worden. Nou ja, zondag is ie weer terug en eigenlijk is de volledige beschikking over een tweepersoonsbed bed ook wel weer even fijn. Met groetenTon

Francien. zei

Toevallig loop ik ook alleen door het huis te dwalen. Afgelopen vrijdag is Hans, mijn echtgenoot, met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Een zwaar hartinfarct. En dat voor een man die elke dag een uur fietst en drie kwartier wandelt.
Jij hebt Rick zondag weer thuis. Voor mij is het afwachten, hoewel de kritieke toestand wat stabieler is geworden.
Om wat te doen te hebben , heb ik de druif tegen de zuidmuur alvast gesnoeid. En heb me en passant ook maar uitgeleefd op wat forse struiken.
Wij zijn al 54 jaar bij elkaar. En ineens moet ik taken doen, waar ik een bloedhekel aan heb. Bv tanken, en ramen wassen.
Het is me wat.

Ton zei

Hoi Francien, Dat is me zeker wat. Juist ook omdat je het niet verwacht omdat het een sportieve man is. Sterkte en natuurlijk hoop ik op een goed afloop. Gelukkig zijn tanken en ramen wassen geen dagelijks bezigheden. Met groeten Ton

Willem zei

Iedereen vond het heel gewoon dat ik half september een egel met 4 jonkies ging bijvoeren. Dus waarom zou jij de wespen niet bij mogen/kunnen voeren. Er is weinig reden om er bang voor te zijn en de larven ervan verslinden elke zomer een enorme hoeveelheid rupsen, vliegen en ander niet altijd even welkom gespuis. Bovendien vind ik ze ook nog eens mooi om te zien. Mensen die gestoken worden door wespen hebben dat als regel aan hun eigen (paniekerige) gedrag te danken.
Wat me wel bevreemdt is dat er nu nog steeds wespenlarven zijn, want zover mij bekend jagen wespen alleen maar om hun larven te kunnen voeden. De werksters voeden zich met de zoete afscheiding die de larven afgeven. Dat is ook de reden dat in het najaar, als de koningin 'uitgelegd' is, de werksters zich massaal op de zoetigheid als gebak en limonade die op de terrassen uitgestald staat, storten.

Ton zei

Hoi Willem, Maar egeltjes vindt iedereen aandoenlijk. Wespen hebben daarentegen slechte reputatie. Dit zijn geen limonade wespen.ze zijn een stuk kleiner. Ik denk dat het een solitaire soort is die wellicht nu eitjes afzetten en dan een voorraad voer bijvoegen. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

@Francien: wat verschrikkelijk eng en naar! Sterkte!
@Ton: niets aan in je uppie als je gewend bent samen te zijn/te doen. Ik vind het een paar dagen niet erg als T. er niet is, maar het moet niet te lang duren hoor! Andersom geldt hetzelfde, alleen vind T. het in zijn uppie niet eens een paar dagen te doen... af en toe gebeurt het wel want wij gaan ook wel eens afzonderlijk op reis. Geven en nemen in een relatie, zo houden wij het al meer dan twintig jaar leuk!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Gelukkig is het voor een paar dagen en in de wetenschap dat hij weer terugkomt. Soms spreken we wel uit dat de schrik om ons hart slaat mocht de ander er onverwachts voorgoed niet meer zal zijn. Met groetenTon