donderdag 15 oktober 2020

Deze nimf mag blijven



Als de dag zo begint kan het eigenlijk niet stuk.

Gisteravond keek ik door het grote raam en zag wat op een tak zitten. Het was geen blaadje maar wat dan wel?
Ik moet dan even kijken en is het zo’n ieniemienie Bidsprinkhaantje. Een nimf. Misschien anderhalve centimeter klein.



Rick wilde meteen weten of zijn boompje zou worden kaalgevreten door deze sprinkhanen maar nee, het zijn carnivoren. Dus rustig laten zitten.


Gistermiddag haalden we ijzerdraad en plasticslang voor het watersysteem.
Niet dat ik die slang voor het watersysteem wilde gebruiken maar voor wat anders.
De pergola boven het terras wil ik verder laten begroeien door de Jasmijn maar daarvoor moeten er extra lijnen gespannen worden die haaks over de liggers komen. Nu vind ik alleen ijzerdraad wat armoedig dus probeerde ik of het ijzerdraad in een waterslangetje zou passen en ja.
Dus heb ik nu zeer stevig geplastificeerd zwart ijzerdraad. Wel lastig om het strak gespannen te krijgen, maar met hulp van Rick lukte dat toch heel goed.
Uurtje bezig en toen kwam het leukste: de takken van de Jasmijn uit elkaar halen om die over het nieuwe stuk pergola te draperen.

Vanavond werd het haardhout geleverd. Twee kubieke meter.


We hadden afgesproken bij een restaurant aan de doorgaande weg, want het is eigenlijk niet uit te leggen waar men, en wij dus ook, in de Campo woont.


Hij paste net onder de pergola.


Met het kiepen moest de chauffeur goed opletten om niet tegen de pergola aan te komen.



Ging helemaal goed.


Dus kan ik morgen opruimen.
Nu is het houtopslaghok te klein dus gaat het in Bigbags. Daar heb ik er twee van, maar heb er drie nodig en die derde kwam natuurlijk vandaag uit de container.


Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Christa zei

Je heb weer wat te doen met dat hout moet het nog gekloofd worden of kan het zo de kachel of haard in ? Wij hebben nu een palletkachel en zo makkelijk.
Groetjes Christa

Ton zei

Hoi Christa, Het hoeft niet gekloofd te worden en kan zo de kachel in. Ja een pelletkachel zie je hier ook geregeld en daar horen we goede verhalen over. Zou jij je telefoonnummer willen geven? Uiteraard publiceer ik dat niet maar dan kan ik je bellen en horen hoe het in Twente is. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Wij hebben hout zat nu we een aantal eiken hebben geveld. Nou ja, ik dus niet, maar wel onze jongste :-) die had daar lol in. Moest gebeuren, eiken stonden te dicht op elkaar.

Emie zei

Wij noemen dat een flinke bos hout voor de deur!

Ton zei

Hoi Inge, Het moet een fijn gevoel zijn om je huis te kunnen verwarmen met de overvloed aan bomen van je eigen tuin. En nog heerlijker: dat het hakken voor je gedaan werd. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, In dit geval beter dan ‘De hele grote bloemkolen’ waar AndrĂ© van Duin over zong. Met groetenTon

Anoniem zei

Heb je dit gelezen? https://nos.nl/l/2352495. Gaat het jullie beiden goed qua gezondheid nu ?

Ton zei

Hoi Vlasje, Dank voor de link en....ik had het al gelezen. Ben naar aanleiding van het artikel meer bewust proevend gaan eten In plaats van werktuigelijk het voedsel naar binnen schuiven omdat ik toch niets proef. Afgezien van mijn geur en smaak verlies hebben we beiden geen klachten of restverschijnselen. Met groetenTon

Jan Fr zei

Ik wilde net vragen of je je smaak al terug hebt maar iemand was me voor. mooi jullie zitten er weer warmpjes bij. Ik betaal voor 2m3 140 euro benieuwd hoeveel jullie betaald hebben.
Ik vind het vrij prijzig. We doen er ongeveer 6 weken mee.

Ton zei

Hoi Jan, We betaalden € 60 per kuub, gratis geleverd. Het is vrij grof en bestaat voor 90 % uit avocadohout en 10% uit olijfhout. Met groetenTon