woensdag 21 oktober 2020

En zo bleef het de hele dag

Alweer ruim een week, wat zeg ik, twee weken wordt er regen voorspeld. De hoeveelheid varieert van 5% kans op 0,1 mm tot 86% kans op 13,2 mm. Waarbij ik dan denk: wat stelt 5% kans op 0,1 mm nou voor?
Maar goed; met elke druppel ben ik al blij. Uiteindelijk stond er gisteren 15% kans op 1,3 mm op de rol voor vandaag maar vanmorgen zat er bij het opstaan al 3 mm in de regenmeter.
En.......er leek meer aan te komen aan de donkere luchten te zien.





Om kwart voor negen zagen we deze volledige regenboog. Moest er twee foto’s van maken omdat ie zo dicht bij was. Dus er viel regen maar net niet boven ons maar iets noord-westelijker. En dat bleef de hele dag zo.

Een beetje plagerig, maar we lieten ons niet kennen en aten toch pannekoeken.

Voor Leo kochten we gistermiddag een Kong. Hierin kan je zijn brokjes verstoppen die hij er dan met wat moeite uit kan halen.





Twintig minuten deed hij erover om zijn maaltje op te peuzelen. Eerst wat moeizaam maar al snel wist hij wat te doen. 
Vanmiddag dacht ik slim te zijn en vroeg Rick de gevulde Kong pas te geven als ik in de keuken zou staan om het avondeten te bereiden. Rust, zo dacht ik maar dat viel tegen. Keuken werk is toch interessanter dan brokjes uit een Kong peuteren dus die bleef half gevuld op het terras staan.
Morgen maar weer eens wat anders proberen.

Terwijl ik zit te typen zie ik ineens een regenboog maar nu aan de zeezijde.


Het spettert en het late zonlicht kleurt de hemel zachtgeel.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Je bent er maar druk mee met zo'n hond maar daar heb je ook alle tijd en ruimte voor boven op de berg.

Ton zei

Hoi Emie, Beslist. Het is ook wat we wilden: dat het niet alleen maar om ons draait. Neemt niet weg dat het veel vraagt en op tijden ook tegen valt en behoorlijk energie wat energie kost. Maar nu gebeurt er weer wat, zegen we regelmatig tegen elkaar. Met groetenTon

Jan Fr zei

Vandaag is het dan zo ver sinds half mei hebben we regen ik zit hier al over de 10mm.

Ton zei

Hoi Jan, ja wat lekker die regen. Hier regende het net nog ff hard. Natuurlijk net toen we de hond uitlieten. Hier in de meter 22 mm. Inmiddels is het droog. Met groetenTon