maandag 4 februari 2019

Merelzang

Ik stapte voorzichtig mijn bed uit en rolde de schuifdeur open.
Is dat voor frisse lucht, vroeg Rick slaperig.
Nee ik hoor een merel.

En dat is best wel bijzonder. Ten eerste zitten er hier niet veel en ten tweede word ik behoorlijk doof.
O, dan lag je zeker op je linkeroor, kwam er wat plagerig achteraan.
Dat klopt.

Nu ben ik geen vogel voyeur of vogel paparazzi maar het gezang van een merel herken ik. Toch moest ik eerst wel even goed luisteren. Het geluid was beslist een merel maar het lied klonk toch ook anders. Zouden Merels hier anders fluiten dan in Nederland?
Volgens het www zitten er verschillen in, zeg maar dialecten, maar dit leek me toch meer een compleet andere taal.


In ieder geval maken ze zich ook kenbaar door de kuilen die ze maken in de mulchlaag op zoek naar kruipspul. Van mij mogen ze maar dan zou ik wel graag een nestje willen zien.


Doordat de wind is gaan liggen werd er op grote schaal olijfsnoeisel verband. Heerlijk vind ik dat en de geur brengt me ook altijd weer terug naar mijn jeugd waar in de zomer het loof van de bollen werd verbrand.



Bij de Deense buren plukte ik 16 citroenen om marmelade te maken. Vond het best veel priegelwerk maar het is heerlijk geworden. Niet echt slim van me was het om bruine suiker te gebruiken. De jam is daarmee niet de heldergele kleur geworden die ik verwachtte en volgens een Engelse dame van het koor zou ik de vliesjes beter niet hebben kunnen mee koken want dat zou de troebeling veroorzaken. 
Nu schat ik dat deze portie met een week of drie wel op is en dan ga ik het opnieuw proberen.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: