woensdag 20 februari 2019

Barst



Natuurlijk probeerde ik het eerst zelf want het zou een fluitje van een cent zijn volgens de haardenwinkel. Maar het tweede schroefje dat ik wilde losdraaien zat muurvast.
Misschien heeft de gast wel een tip, zei Rick een paar dagen geleden.

En dan is het wel fijn als er een ervaren technische klusser in huis is. 
Wil je wel zeggen wat je precies gaat doen zodat ik er wat van kan opsteken, vroeg ik voordat er met de klus werd begonnen.
Een beetje rustiger aan de schroefjes draaien en langzaam meer druk geven, was het eerste advies. En dan weet ik het eigenlijk al: ik ben te ongeduldig. Wil een klusje af hebben het liefst vóórdat ik er aan begin. Ga er met grof geweld op af in plaats van met rust en beleid.
Toch gaf de schroef geen krimp.
Heb je kruipolie?
Tuurlijk want Malle Piet vond een halfvolle spuitbus in de vuilcontainer en werd mee naar huis gesleept onder het mom: komt altijd van pas.
Een paar spuitjes op verschillende schroefjes, even wachten........... en ja hoor. Zonder probleem kwamen ze allemaal los.


Weer een klus van de lijst af.

De drie skiërs reisden gisterochtend om half zeven af naar de Sierra Nevada. De wandelaars liepen naar Torre del Mar maar dat pas tegen twaalf.


En elke gast laat je je andere dingen zien. Ja natuurlijk wist ik van dit huis met al zijn potplanten maar altijd keek ik er naar en liep onderwijl gewoon verder. Nu werd er uitgebreid bij stilgestaan en foto’s gemaakt.


Net als van het kleurige doodlopende steegje. 


Ik ben niet een heel fervente visliefhebber. Inktvisringetjes of calamares gaan er wel in. Een stukje zwaardvis of iets gefileerds ook maar een heel portie sardines is aan mij niet besteed. Schaal en schelpspul waar kop en ingewanden nog geheel of gedeeltelijk aanwezig zijn laat ik volledig aan mij voorbijgaan.
Rick houdt er nog minder van dus met gasten wil ik dan wel eens een portie vis delen. Inktvis, dorade en boquerones uiteraard met patat, mayo en wijn.



Het loslopende nog wel heel jonge hondje van de restaurandhoudster was te leuk om niet even te knuffelen.


Onderwijl hadden de skiërs een geweldige dag. Prachtige sneeuw, zonnig en ‘s middags wat verse sneeuw.



Uitgehongerd moe maar voldaan kwam het spul thuis waar gaste en ik ons moesten haasten om de lasagne op tijd op tafel te krijgen.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: