vrijdag 22 februari 2019

Daar ga ik weer


Regelmatig roep ik van mezelf dat ik ongeduldig ben en ergens aan begin zonder er goed over na te denken. En soms is dat zo. Maar soms ook niet.

En nee, ik kan het niet laten.

Zeven jaar terug kochten we het aangrenzende perceel dat aan de oostkant van ons huis ligt. Ik begon daar uiteraard meteen op te tuinieren maar zoals vaker het geval is wordt zo’n nieuw perceel eigenlijk nooit een geheel met de oorspronkelijke tuin.

Ook rond De Klompen is dat zo.


Het nieuwe deel is ruimer van opzet en ligt lager, het grind heeft een andere kleur,



en de beplanting die aan de rand van de eerste tuin is geplant is nogal zichtbaar als rechte lijn.

Tijd om dat te doorbreken. Als eerste wil ik het grijze grind de nieuwe tuin in laten steken. Maar dan heb ik zand nodig om de ondergrond op te hogen.
Daarvoor wil ik aarde gebruiken die bij forse regenbuien van de rotswand naar beneden spoelt en de doorstroming van het regenwater bij het afvoerpunt belemmert. Zo sla ik twee vliegen in een klap.


De ruimte tussen het lage muurtje en de rotswand is de afgelopen jaren dichtgeslibd en nu loopt het zand dus op de weg. Dus ben ik begonnen om dat weg te scheppen.



Net als het zand dat altijd bij het afvoerpunt blijft liggen.



Eerst maar eens wat lijn uitzetten om de aanpassingen zichtbaar te maken. (Zijn de richels in het grind) Hier vind ik de rondingen niet mooi.



Hier wil ik het grijze grind ongeveer anderhalve meter de nieuwe tuin in laten steken en de Oleanders die links van de cipres staan wil ik in het grind zetten voor een ruimtelijker effect. 



Natuurlijk ben ik niet klaar maar grijs grind steekt de nieuwe tuin in.



En de rondingen zijn aangepast.



 Maar voor ik de Oleanders in het grind kan zetten moet ik eerst mijn zaailingen waterbak weghalen en later weer terug zetten.
 Leuk klusje voor morgen.


Met groeten Ton


6 opmerkingen:

Jan Wilde een Tuin zei

Leuk werk, ziet er goed uit.
Gr Jan(Wilde een Tuin)

Ton zei

Hoi Jan, Dank je wel. Heerlijk aan de tuin is dat het nooit af is. Met groeten Ton

ben van bommel zei

'Wat af is is niet gemaakt' (Paul Valèry, in het Nederlands vertaald door Piet Meeuse). En zo is het maar net Ton....Morgenmiddag komern we zélf kijken. Groetjes, Ben van Bommel

Ton zei

Hoi Ben, Een van mijn favoriete uitspraken is: Als je klaar bent kan je dood gaan. Ik streef ernaar op mijn 95 ste klaar te zijn. Tot morgen. Met groeten Ton

Marthy zei

Je haalde jezelf weer heel wat op de hals maar het ziet er goed uit nu.

Ton zei

Hoi Marthy, Dank. Blijkbaar vind ik het heerlijk om te doen. Anders zou ik er toch wel eens zat van worden? Maar ik zie nog steeds uitdagingen. Met groeten Ton