zondag 10 februari 2019

Door de lens van de sopraan

Het is geen straf hier, eerder een voorrecht om op het terras in de uitbundig schijnende zon je bakkie koffie te drinken. En dat op 10 februari.


Daarna ging ieder zijns weegs. Rick sudokuut op zijn favoriete plek met uitzicht op zee.


Sopraan zette mij op de foto terwijl ik de vijver vulde met de zakken groenafval die we gisteren bij de vuilcontainers scoorden. Water er overheen en afdekken met een stuk folie. 
En nu composteren he?


Om half elf wandelen naar Velez Malaga. Niet de 28 km die we gewoonlijk doen als training maar 16.Leuk is om door de lens van het fototoestel van een gast weer naar de ons inmiddels vertrouwde omgeving te kijken.


Weet niet wat er aan de hand was maar wat was het druk op de boulevard van Velez Malaga. We zagen zelfs een fanfareorkest dat zich opmaakte voor een concert.Na 8 km lopen was er voldoende trek ontstaan voor een heerlijke lunch. Het kostte ons trouwens moeite om het restaurant, waar we al drie keer eerder hadden gegeten, te herkennen en zijn er een paar keer langs gelopen voordat we zeker wisten: dit is het.Het smaakte allemaal weer heerlijk maar dat is niet moeilijk met patat, calamares en ensalada.


Kijk en dit zijn nog wat laatste stukjes oud Andalusi毛.Voor het laatste stukje van de dag waren we weer op tijd  terug op de berg en zagen een mooie zonsondergang.


Met groeten Ton


8 opmerkingen:

Margriet zei

Dat was weer een prachtige dag !!!

Ton zei

Hoi Margriet, Dank voor je reactie en het was inderdaad een dag om van te genieten. Met groeten Ton

Anoniem zei

Ik moet het gewoon een keer zeggen: Ik geniet van jouw berichten, iedere keer weer, de foto's zijn prachtig, maar het is vooral hoe jij ernaar kijkt en beleeft.
Ook als iets niet gaat, zoals je zou wensen, weet je dat toch op een manier te brengen, dat je meeleeft zonder allerlei bijkomende gedachten.
Ook zo herkenbaar, hoe je bezig bent met planten, want ik ben niet veel anders en dan is het bij voorbaat al leuk om iemand op dezelfde wijze bezig te zien ;)

Vriendelijke groet,

Lily

Petra zei

Hoi Ton, lees hier al een tijdje mee. Heb jullie afgelopen zomer zien wandelen bij de Stroet ( ik dacht nog zal ik stoppen en vragen of jullie het zijn ) oefenen voor de Nijmeegse vierdaagse. Later op je blog las ik dat jullie het waren, wilde toen ook al reageren ( weet eigenlijk niet meer waarom ik dat toen niet gedaan heb馃槉 ) En nu zie ik foto van sopraan en denk hee die ken ik, en dacht nu ga ik dus reageren. Doe sopraan de groeten van mij. Leuk blog heb je en ik lees heel graag mee. Heb ook nog overwogen om met de kerst naar Schagenbrug te komen, wat denk je griep!!! Typische geval van jammer. Nu ik eenmaal over de schreef ben om te reageren ga ik dit vast vaker doen.
Grote groet Petra.

Ton zei

Hoi Lily, Dank voor je reactie. Tijdens het schrijven van het blog denk ik meestal wel goed na hoe ik iets ga verwoorden en dat leidt voor mezelf in ieder geval tot een meer genuanceerder beeld. En het is inderdaad prettig om jezelf te herkennen bij een ander. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Petra, Dank voor de reactie en complimenten. Oei we beginnen dus bekend te worden. Had ons maar aangesproken want zo’n onverwachte ontmoeting is eigenlijk altijd leuk. Uitteraard de groeten van sopraan en jammer dat je niet bij het concert kon komen. Met groeten Ton

ben van bommel zei

beste Ton,ik lees sinds jaar&dag jouw 'dagelijkse dingen' en met plezier en interesse.Gisterochtend reden Evert en ik eens naar C贸mpeta voor de afwisseling.We zitten al jaren in de winter nabij Almunecar,hurend en met campingcar.Tegen 14 u.herken ik je, het kerkplein daar op wandelend.Laat nou net na'贸n-Spaans' lang wachte de 'merluza&croquettas' opgediend worden en jullie 'floep' al weer uit het zicht.Anders zou ik je,ongetwijfeld tot elk谩谩rs verrassing, persoonlijk hebben bedankt voor je 'blog'-schrijverij&foto's!Nu dan maar vanuit Almunecar, inspiratiebron,zoals hier dit stukje Costa Tropical,voor 贸nze stek aan de voet van de Franse Pyrene毛en (www.ladomaine.fr), waar we al 26 jaar wonen, en 5 maanden per jaar ook verhuren 'naast ons'in 'la belle saison'.
Ik had hier nog een 'bewijs'-foto willen sturen van gisteren, maar weet niet hoe.Ik heb soms ook wel eens een mailcontact met 'Delftse'Emie (als geboortig Delftenaar). Bij het naar 'boven' rijden vertelde ik mijn vriend Evert (www.evertarensman.com) juist over het feit dat jullie 'b贸ven' C贸mpeta wonen, 'et voil脿' aldaar elkaar bijna tegen het lijf lopend,heel grappig.
Ik blijf met regelmatig jullie bekommernissen volgen, als ex-(import)Wieringerwaarders over jullie West-Friesland/Den Helder en als gepassioneerde liefhebbers van 'Le Sud M茅diterran茅ene' over jullie Costa-bestaan. Hartelijke groeten, Ben van Bommel.

Ton zei

Hoi Ben, Dank voor je leuke reactie en...... had het leuk gevonden als je me had aangesproken. Weet niet hoelang jullie hier nog in de buurt zijn maar wellicht is het een idee om alsnog elkaar hier ergens te ontmoeten. Grappig ook dat wij dan net gisteren in Almu帽ecar waren. Laat maar weten. Met vriendelijke groeten Ton