dinsdag 19 februari 2019

Iemand een idee?


Zondagochtend.

Er is van zondagsrust niet veel te merken in de campo. Het is in de weekenden soms drukker dan door de week want dan komen de parttime boeren hun landjes bewerken en dat is best gezellig. Op het ogenblik zijn ze druk bezig met het snoeien van de druiven. 


Ook wij zijn druk. Er gasten zijn in aantocht. Drie stuks en terwijl zij zich de aankomstdag in Malaga vermaken, kuisen wij het huis.

Ik vind het onze leukste dekbedhoezen.

En nee, dat duurt geen dag dus was er tijd voldoende om nu toch echt eens uit te vinden waar hij nou steeds zit.



Nou, hier dus. Het is even zoeken. Hij prijst zichzelf de hele dag aan bij het vrouwvolk en dit is zijn favoriete plaats. De elektriciteitsmast staat een meter of tweehonderd bij ons vandaan en dan is een hop een speldenprikje. Ik merkte hem pas op toen hij ging verzitten. Ben eigenlijk best wel benieuwd wat ie nu over zichzelf zegt.


Maandagochtend.

Fruit met yoghurt of havermout? Havermout? Nou dat wil ik wel. Dus kookte ik voor vijf personen een pan vol, inclusief rozijnen, appel en kaneel.


Smullen en bijkletsen.


Daarna koffie en bijkletsen.

Vervolgens een rondje door de tuin van De Klompen waar vooral ik veel klets en waar een van de gasten dit bijzondere beest ontwaarde.
Iemand een idee wat het is?






Inmiddels weet ik wat het is: Empusa pennata, de bidsprinkhaan. Hier te zien in het onvolwassen stadium. Een beetje Duckduckgoën en dan kom je een foto tegen van Woneninspanje. Dank Edwin, jouw foto is zoals gewoonlijk prachtig.


‘s Middags werd het programma gesplitst. Gasten gingen op excursie naar Frigiliana en Nerja. 
Wij gingen naar het koor want Rick vervangt twee repetities de dirigent en vond het wel een geestelijke ondersteuning als ik daarbij aanwezig zou zijn.

Gisteravond sloten we de dag af met een heerlijke maaltijd in de Taj Mahal. Die in Torrox Costa dan he!

Vanmorgen vroeg op. Twee van de gasten vertrokken om half zeven met Rick naar de Sierra Nevada voor een dagje skiën. 

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marc Dufraing zei

Is dat die hop op die electriciteitspaal? Ik weet niet wat ie roept want dat zal wel in t Spaans zijn ... Ik versta alleen de Franse 'hoppen' .....

Ton zei

Hoi Marc, Klopt. Als we komende zomer naar Rome Lopen zal ik in Assisi eens aan Fransiscus vragen. Met groeten Ton