zaterdag 16 april 2016

Trouble in paradise

Ondanks dat het hier allemaal heerlijk is, is het ook wat onrustig.
De Spaanse buren krijgen recht van overpad via ons grondstuk. Daarvoor moet nog wel aan een paar voorwaarden worden voldaan. Onder andere het opstellen van een documentje met daarin het traject van het overpad en de afvoer van het regenwater en uiteraard een eenmalige betaling voor het gebruik van de grond.
Deze week zou ik gebruiken voor het laten construeren  van een nieuw toegangshek voor ons huis en een gesprek met de advocaat. Beiden hebben niet echt iets opgeleverd want het hek kan niet eerder dan in juni geplaatst worden en de advocaat bracht nu ook niet echt duidelijkheid over de te volgen procedure.

Dus om het gevoel van afwachten te doorbreken ben ik maar begonnen om de aanstaande doorgang vrij te maken van planten, stenen en drainagesysteem. Zelf het heft in handen nemen geeft meteen een goed gevoel.


Omdat we ruimte genoeg hebben om auto te draaien maak ik me niet druk als de planten over het beton kruipen. Nu heb ik zowel links als rechts ongeveer een een halve meter beton vrijgemaakt.

Het wassen van de kussens uit de bank is goed gegaan. Ze zijn niet gekrompen, de kleur is goed gebleven en ze ruiken weer heerlijk fris. 

Het tafeltje is blauw dankzij zus. Morgen een tweede laag.


En na gedane arbeid is het genieten van het uitzicht over de baai als de lichtjes aangaan.


Met groeten Ton