zaterdag 23 april 2016

Geitenneuker

Wat gebeurt er toch met me?

Stap ik gisteren bij de kapper binnen. Is er een gesprek aan de gang over hoe leuk Hans Teeuwen, Erdogan beledigt en dat we dat allemaal op Youtube nog ff moeten gaan bekijken.
Inmiddels zit ik in de kappersstoel en vraagt de kapper aan mij of ik ook zo moet lachen om die geiteneuker grappen. 
Nee, antoord ik luid. Ik vind dat je mensen nooit op deze manier zou moeten beledigen. Zelfs een dictator niet. Het komt niet boven het nivo van  schoolplein schelden uit. 
Erdogan neukt echt niet met geiten en heeft waarschijnlijk ook geen klein pikkie. (Waarschijnlijk eerder een hele lange waardoor er gemakkelijk op getrapt wordt. Deze zin bedacht ik thuis pas. Zo grappig ben ik nu ook weer niet op zo'n moment)

Ja maar vind jij het dan.......


Nee het is een dictator maar dit soort beledigingen zijn sowieso niet leuk en grappig. Ze raken ook de kern niet van wat er gaande is.
Maak grappen over hoe hij zijn volk naait, in ieder geval een groot deel ervan. Maak grappen over zijn megalomane huis of het inperken van de democratie, het oppakken van journalisten of het aanjagen van haat.  
En wat mij betreft hoeft dat mij niet heel subtiel te zijn. Dat kan je wel aan Hans Teeuwen overlaten.

Zo dat was eruit. 
Er volgde een korte stilte waarna er wat genuanceerder uitspraken werden gedaan. 


Ik weet niet precies wat er met me is maar het is net alsof ik een grens over ben gegaan. Alsof ik niet langer mijn mond wil houden als het me niet zint. Ook niet in een groep waar een duidelijke andere mening heerst. En het kan me ook niet schelen of men mij daarna nog leuk vind.
Je hebt niks aan dat hatelijke, verhardende, splijtende en opruiende toontje wat er gebezigd wordt.


In ieder geval zit mijn haar weer goed.

En voor de duidelijkheid. De enige geitenneuker is de bok.


Met groeten Ton