dinsdag 10 november 2015

Achterlijke bloggerTja, niet alle reacties op mijn blogs zijn leuk. Wel wonderlijk dat de negatieve reacties de laatste twee weken zijn begonnen en naar mijn idee van dezelfde persoon komen.

Jaren geleden schreef Frank Koerselman een stuk in de Volkskrant over het overbodige en veelvuldige bloggen. Dat geblog zou alleen maar onnodig ruimte innemen op het WWW. Alles geschreven door mensen die nergens verstand van hebben.

Ongetwijfeld voldoet mijn blog aan al Franks criteria maar om dit soort reacties te schrijven lijkt me toch een beetje overtrokken.


Ik leid geen spectaculair leven, steek mijn kop niet boven het maaiveld uit. Heb geen bucketlist met vliegtuigsprongen, bergbeklimmingen of wat dan ook. Ik ben zelfs eerder het voorzichtige type dat tevreden is met de kleine dingen van het leven.

Ik leef mijn leven met vallen en opstaan. Maar ik probeer een mens te zijn die niet onnodig kwetst, die vrijwilligerswerk doet, zo af en toe de buurman een pannetje snert breng omdat ie dat zo lekker vindt, links en rechts hulp aan biedt. 
En ik ben geen heilige dus kwets ik ook wel eens, heb onnodige oordelen en doe ook tijden niets voor een ander omdat ik er geen zin in heb.

Eigenlijk een saai leven waar ik me niet voor hoef te schamen en in ieder geval geen verantwoording voor hoef af te leggen.

Toch raken deze reacties me. Maken ze me onzeker. Als dat de bedoeling is van deze persoon dan is dat gelukt.

En..... het is aan mij om met dit soort zaken om te gaan daarom vond ik het ook weer bijzonder dat ik de volgende uitspraak op FB voorbij zag komen.


Rest mij slechts een verzoek aan de schrijver van de reacties: bezoek mijn blog niet meer en voordat je je mond open doet om iets te zeggen of iets wilt schrijven, denk dan eerst eens na of dat iets positiefs toevoegt.
Ik weet zeker dat jij je daar een stuk prettiger bij zult voelen. Net als de mensen om je heen.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Monique zei

Ton, je hebt groot gelijk. Je krijgt nog steeds positieve reacties van mensen die je blog wel graag lezen. ik heb ook dergelijke reacties weleens gehad.

Verwijder ze gewoon en blokkeer eventueel de schrijver. Iemand die je blog onzin vindt, hoeft er ook niet meer te komen, toch?

Aart zei

Wat heb je toch rare mensen hè Ton. Jammer voor henzelf die frustratie. Zelfs een beetje zielig. Trek het je niet aan en blijf doorgaan met waarmee je bezig bent.