dinsdag 10 november 2015

Stof zijt gij

Voordat ik overlijd, zei mijn zus, laat ik de stoffelijke resten van G opgraven zodat hij samen met mij gecremeerd kan worden.

Afgelopen zaterdag hebben we de as van beiden uitgestrooid in de duinen bij Egmond. "Zodat de bramen goed kunnen groeien". Mijn zus was gek op bramen.

Met de dochter, uit het eerste huwelijk van mijn zwager, heb ik altijd een intensieve, warme relatie gehad. Dat komt voor een deel omdat wij de jarenlang de enigen waren die contact met zus en zwager hadden. Daardoor ontstond er een zeer hechte band met haar zowel als met mijn zus en zwager.
Maar we vinden elkaar ook gewoon heel leuk.

We zaten wel eens te speculeren om een relatie aan te gaan. Maar dan zou mijn zwager ook mijn schoonvader zijn en mijn zus mijn stiefschoonmoeder. En mijn vrouw zou getrouwd zijn met haar stiefoom. 
Maar mijn zwager had geen zoons dus daar kwam niets van.

In het laatste overleg met mijn zus hebben we het idee uitgewerkt om met een klein deel van de as een rondje door memorylane te gaan. 


Zo reden we langs de plaatsen die een belangrijke plaats in ons gezamenlijke leven hadden of waar mijn zus of zwager goede jeugdherinneringen aan hadden. Zo hebben we onder andere wat as gestrooid bij hun huis in Zuid Scharwoude, bij de Laurenskerk en op de de Veste in Alkmaar.

Als jij de gaatjes graaft en de as uitstrooit dan maak ik de foto's.
En dan is dit het resultaat. Precies dezelfde foto zou mijn zwager ook gemaakt hebben.


Met groeten Ton