woensdag 21 oktober 2015

Uit de ouwe doos

Vorige week liet een vriendin wat foto's zien op haar telefoon. 
Hoe heb jij al die ouwe foto's op je telefoon gekregen, vroeg ik haar.
Nou, gewoon, heb een foto van een foto gemaakt.

Twee jaar geleden tijdens de grote opruimwoede heb ik ongeveer 80% van mijn foto's weggegooid en wilde van de overgebleven kiekjes een nieuw boek maken. Maar ach, zo'n klusje blijft bij mij nog wel eens liggen. 
Nu, met de mogelijkheid van de nieuwe techniek heb ik de plasticzak met foto's meegenomen en ben begonnen met het fotograferen maar.......... Is er een bewerkingsprogramma die het geheel wat scherper kan krijgen? 

1967. Toen was ik al 'in to gardening'. Ik had een zonnebloempitje  gekregen en nadat die opkwam, mat ik elke dag hoe groot ie was gegroeid. Natuurlijk had ik aan het einde van de zomer een trapje nodig. De foto is gemaakt vanuit een slaapkamer.


December '67. Ik speelde pas een half jaar een bugle en mocht toch al meespelen in het jeugdorkest voor de intocht van Sinterklaas.


Kijk en vanmorgen was de drang te sterk en ging ik lekker naar de Hors en maakte een foto tijdens de enige Sunny Spell die er was en ongeveer tien seconden duurde.


En eindelijk vond ik weer eens iets fossielachtigs. Nou ja het is eigenlijk geen fossiel, slechts de afdruk van een fossiel.Met groeten Ton

1 opmerking:

Aart zei

Leuk hé, die oude foto's weer eens zien. Vaak van die zoete herinneringen. Maar ook het besef van het vergankelijke. Groetjes, Aart