maandag 26 mei 2014

Uitgepelgrimeerd

26 mei van Santiago naar Greira 23 kilometer

Pas als we naar Finisterra gewandeld zijn is de camino voor mij afgerond.

Dat heeft Rick altijd gezegd maar hij is dan ook een streber. Ik heb dat minder en voor mij is Santiago steeds een prima eindplaats geweest.

Na de eerste twee camino's zijn we vanwege het slechte weer niet naar kaap Finisterra gewandeld. Ook deze keer is het weer niet al te best maar we hebben beiden het gevoel dat we uitgepelgrimeerd zijn. Het is tijd voor iets nieuws. Wat? Geen idee.
Maar daar hangt nu dus wel het laatste stukje route aan vast. Zelfs mét regen en ik ga lekker mee. 
Want ergens zit iets dat ik niet wil bekennen: ik streef misschien diep van binnen nog wel harder dan Rick, alleen ben ik vaak te lui om tot het einde te gaan. En ik voel dat ik de afgelopen dagen mijn slechte knie heb gebruikt als inleiding om de laatste natte met vele klimmen gepaard gaande 90 kilometers te ontduiken. Dan zou ik niet falen maar slechts slachtoffer zijn van mijn onwillige knie.
Zo dat is er dan ook maar weer uit.

Vanmorgen om 8 uur op pad. We verwachtten een complete uittocht van pelgrims te zien maar dat viel wel mee.
Wel een nieuwe ervaring is dat we geen routebeschrijving hebben alleen maar de pijlen om te volgen. Geen idee of we moeten klimmen of waar er dorpen zijn.
Het voelt aan als vakantie en iedereen die we tegenkomen lijkt wel meer relaxed dan voor Santiago. Voor mijn gevoel zijn we ook pelgrim af en lopen we voor de lol nog maar een stukje door. 

Het weer is redelijk, zeker voor deze streek en we lopen dan ook nagenoeg de hele dag droog. We gaan door prachtig groene bergen en dalen. Vergeleken met al dit groen lijken onze Nederlandse weiden maar dorre vlakten.


We hebben besloten om dit stuk in vier dagen te lopen dus hoefden we vandaag maar 23 km te doen. Wat een makkie. Lekker veel pauzes en om een uur of één waren we er al. 

Zo relaxed als al de pelgrims leken zijn ze echter niet. De meeste hotels zijn volgeboekt door.......pelgrims die bang zijn geen slaapplaats te krijgen. Maar we hebben gelukkig gewoon een kamer gevonden. Het is wat de Canadese pelgrim ons vanmorgen vertelde over haar ervaring: the camino seems to provide everything you need.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Aart zei

Knap hoor. Nog even een "wandelingetje" van een slordige 100 km. Of noemen ze dat afbouwen? Succes en plezier in elk geval.

Aart zei

Knap hoor. Nog even een "wandelingetje" van een slordige 100 km. Of noemen ze dat afbouwen? Succes en plezier in elk geval.