zondag 26 januari 2014

Lakei


Deze week schreeef Frits Abrahams in  het NRC van 21 januari over de Drolparkeerder. Dat zijn hondeneigenaren die hun hond laten poepen rond een amsterdammetje en het vervolgens laten liggen.

"De drolparkeerder is een zuinige Nederlander die geen gelegenheid onbenut laat om het huishoudbudget te ontzien. Als hij een eurootje op hondenpoepzakjes kan bezuinigen, zal hij het niet laten. Het komt hem ook om een andere reden goed uit. Hij zou zich een beetje schamen als hij in het openbaar door de knieën moest om de uitwerpselen van zijn hond te omvatten. Alsof hij de lakei van zijn hond was geworden. Een steek van jaloezie kan de drolparkeerder voelen bij de gedachte aan die verdomde kattenbezitters die hun ongezeglijke dieren de beest laten uithangen in tuinen – liefst van de naaste buren."

Vanmiddag waren we in Amsterdam en ik heb geen seconde gedacht aan de drolparkeerder totdat ik dit zakje zag liggen. Misschien van iemand die zich niet schaamde om te bukken maar zich schaamde  om met een zakje met warme inhoud te lopen.Met groeten Ton

Geen opmerkingen: