vrijdag 1 maart 2013

Je bent zwanger of niet

Steeds weer kwamen er nieuwe gedachten boven. Gedachten die ik eigenlijk in mijn blog van vanochtend had willen en kunnen zetten.

Vanmorgen werd ik wakker met het onderwerp van het verhaal. En zo gauw ik tijd had heb ik het opgeschreven en meteen gepubliceerd. Maar was het nu eigenlijk wel precies wat ik wilde zeggen?
Nee dus.

Mijn oorspronkelijke gedachte had te maken met mijn filosofie: Je bent zwanger of niet. Er zit niets tussen wel of niet zwanger zijn.
Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die zei dat ze half zwanger was of ' ik ben ongeveer zwanger'. Je hebt honderd hits of niet.

Jaren heb ik gewerkt in een fabriek voor smaak- en kleurstoffen voor levensmiddelen. Als de directeur mij, als jongste bediende, een vraag stelde begon hij altijd met de zin.
"Ik ga u een vraag stellen en er zijn drie antwoorden mogelijk: ja, nee, ik weet het niet".
Als ik dan iets wilde nuanceren riep ie daar gewoon keihard doorheen "ja, nee of  weet ik niet". Iets dat meer frustrerend was kon ik me niet voorstellen.

In Noord Holland wordt de volgende uitspraak nogal eens gebezigd "Bijna, is bij de boer niet half.
Toen ik gisteravond naar bed ging had ik nog een stuk of  25 hits nodig om een gemiddelde van 100 te halen. Vanmorgen kwam ik er nog steeds een paar tekort.

Ik ben dus niet zwanger. In de ogen van de directeur is het nee. En volgens de de boer heb ik het dus nog niet half gehaald.
Maar was ik tevreden? Ja, meer dan.
En dat laatste, dát wilde ik zeggen.

Waarom schrijf ik dit nu allemaal op? Omdat ik vanaf nu ook blogjes ga schrijven waar ik een aantal dagen aan werk, zodat ze kunnen rijpen en groeien. Bijkomend voordeel is dat ik er misschien zelfs een paar in voorraad heb.

Met groeten Ton


Geen opmerkingen: