dinsdag 5 maart 2024

Camino Mozárabe

Dag een. Van Cómpeta naar Torre del Mar, 24 kilometer.

Das dan weer leuk van een klein dorp: regelrecht contact met de burgemeester. Zij zette een stempel in het pelgrimspaspoort en vond het zichtbaar leuk. Maar bij pelgrimeren en dan ook nog naar een andere deelstaat kon ze zich niet veel voorstellen. 


Uiteraard sliepen we wat onrustig en toen we ‘s nachts om 3.30 nog een WhatsApp kregen waren we dan ook echt wakker. Toch waren we om 7.30 up and running. Lappie door de badkamer, de laatste koffiemok afwassen, koelkast deur op een kiertje zetten en dan: op pad.


Dag huis, tot over een tijdje.

Vanuit ons huis is er eerst een stevige klim.
Oei, ik heb het idee dat ik iets vergeet, zei ik.
Dat moet haast wel want jouw rugzak is lichter dan de mijne (Dat is nog nooit gebeurd tijdens de pelgrimages die we deden).
Ik stopte even en wist het: ik zette de koelkastdeuren wel open maar vergat de lunchpakketten uit te nemen.
Dus liep ik terug om het eten op te halen. Gelukkig liep Rick verder naar het hoogste punt van de weg en nam mijn rugzak mee. Dat was dan weer een mazzeltje voor mij.


Vanaf het hoogste punt van de weg is er prachtig zicht op het eindpunt van vandaag: Torre del Mar. 24 Kilometer.


Goed, de eerste dagetappe is bekend terrein. Toch keken we er met andere ogen naar. Meer alsof we het voor de eerste keer zagen. En toen ik ons laatste afval in de container deponeerde had ik het idee dat we het dagelijks leven achter lieten.


Dit weggetje kunnen we vanuit ons huis zien en dus terugkijkend zien we De Klompen op het vlakke stukje bovenop de berg.


Hier kijk ik nog redelijk tevreden uit mijn ogen maar de eerste blaren, drie in totaal, beginnen zich hier al te ontwikkelen en moest er wandelwol om de kleine tenen gewikkeld worden. Ook verwisselde ik mijn wandelschoenen voor sandalen.


Het was heerlijk wandelweer. Een klein briesje en niet te warm. Wel hadden we beiden last van de heupen, waarschijnlijk vanwege de 800 meter klimmen en dalen.
Om kwart over drie waren in Torre del Mar waar we werden opgehaald door Jan en Sylvia. Jan brengt ons morgenvroeg weer terug.

Inmiddels hebben we een heerlijke stoofschotel gegeten, is de pelgrimswas gedaan en hangen we nu uitgezakt op de bank.

Dank Jan en Sylvia.


Met groeten Ton 

12 opmerkingen:

KnutzEls zei

De kop is eraf. Veel plezier, mooi wandelweer en vooral weinig blaren.

Jan zei

Was gezellig. Goede reis verder .

Emie zei

Een hele mooie pelgrimstocht gewenst. Hebben jullie nog een thema dit keer?

Petra1945 zei

Goeie reis! En gaan jullie nog intenties uitspreken?

miekequilt zei

Goede reis! En de vraag van Petra heb ik ook.

Anoniem zei

En daar gaan jullie … op naar Santiago! We gaan het op de voet volgen 🥰

Petra zei

Hallo Ton en Rick zo de kop is eraf maar Ton voor jouw niet z’n lekker begin met al die blaren hoop dat ze op de rest van jullie tocht wegblijven. En hartstikke leuk dat je hier op je blog weer verslag doet van jullie avonturen altijd leuk om dat mee te mogen maken. Ga er heerlijk van genieten en in hoeveel dagen/weken gaan jullie deze avonturen maken en hoeveel km gaan jullie lopen? Misschien heb je dat al verteld maar het is niet blijven hangen bij mij sorry daarvoor. Ik wens jullie een veilige liefdevolle reis. En als je iemand zonder glimlach ziet, schenk de jouwe dan een keer, gedeelde liefde eindigt niet het word alleen maar meer. Groetjes Petra

sjannesblog.com zei

Heerlijk om jullie pelgrimage weer mee te beleven op het blog! Goede wandeling!!

Anoniem zei

Heerlijke foto’s! De kop is eraf, liefs en heel veel plezier samen, trots op jullie!! Xxx

Astrid K zei

Heel veel plezier!! De kop is eraf! Trots op jullie….mooie foto’s ✨

Mevrouw Niekje zei

Top, jullie zijn onderweg! En mooi weer en blaren en lekker eten, alle ingrediënten die je bij zo'n onderneming verwacht! Die koelkast op een kier moest ik om lachen. Dat deed men vroeger, toen men dacht dat ze tijdens een vakantie zouden kunnen: ontploffen? kortsluiten? Mijn ouders deden het ook. Niet dat jullie ouderwets zijn, maar toch... of hebben jullie een koelkast die dit zou kunnen doen? Het is volgens mij nog nooit gebeurt wanneer mensen thuis zijn, dus gaat men er dan vanuit dat de koelkast zijn moment afwacht? Gebbetje heren! Fijne tocht!

Marthy zei

Goede tocht mannen en heel veel plezier. Mooie ontmoetingen gewenst, dat vind ik toch wel het leukst van onweg zijn.