dinsdag 12 december 2023

‘Tis koeler in huis dan aan zee

Zong ooit Boudewijn de Groot.

Nou vandaag en gisteren was dat hier het geval. Het werd 25 graden terwijl de temperatuur binnen op 23 bleef steken. Dat betekende dat zowel gisteravond als vanavond de haard niet aan hoeft.
Natuurlijk is het heerlijk dat het zulk warm weer is maar het is ook belachelijk heet voor de tijd van het jaar.


Gisterochtend was het om negen uur ‘s morgens al 18 graden. En ook heel fijn: geen wind. 



Wel lag er een vette laag mist op zee. En die bleef daar.

Gisteren hadden we laatste reguliere repetitie voor het concert van aanstaande zaterdag. Een goede repetitie omdat bijna iedereen present was. Daar schortte het de laatste weken nogal aan vanwege ziek en zeer. Ook wij blaften en niesten dat het een lieve lust was en derhalve sliepen we zelfs een aantal nachten apart. Heel ongezellig maar ook dat leed is weer geleden.

Ik ben inmiddels begonnen met het verslepen van de planten ter voorbereiding op het vertrek naar Nederland. Een aantal breng/geef ik weg aan een nieuw lid van het koor dat hier recent is komen wonen. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik minder potten krijg, het worden er zelfs steeds meer. 
Dat komt omdat sommige planten gewoonweg beter groeien in een pot dan in de volle, te droge, grond.



Ook is de deksel van de hapjespan omgekat tot vetplantenschaal en die heb ik gemaakt voor de vrienden aan de andere kant van de berg.


Met groeten Ton 

6 opmerkingen:

miekequilt zei

Veel succes en plezier zaterdag. De warmte bij jullie is niet normaal, maar de regen en kou hier zijn ook niet fijn. Tja, ik klaag af en toe, maar ik heb er zo’n hekel aan.

Y. Schoutsen zei

Die vetplantenschaal is een heel mooi cadeau. En wat een warmte daar!

Ton zei

Hoi Mieke, Dank je. De niet normale warmte is natuurlijk heerlijk en regen en kou zijn dat, ook in mijn opinie, uitdrukkelijk niet. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Yvonne, De schaal is mooi geworden en ik weet zeker dat Paula het zeer waardeert. Ongewoon warm hier net als in Japan las ik. Met groetenTon

KnutzEls zei

Die deksel is echt heel leuk geworden. Ik zie er ook een dikke "zwangere ui" in staan. Die van mij staat nog in z'n kleine potje maar doet het prima!

Ton zei

Hoi Els, Dank en ja een zwangere ui. Ze doen het geweldig en maken steeds meer jonkies om weg te geven. Leuk om te horen dat de jouwe het ook goed doet. Met groetenTon